Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Sadece Sağlık Bakanının bilgi vermesi yeterli olmaz'

'Sadece Sağlık Bakanının bilgi vermesi yeterli olmaz'

İYİ Parti Grup Başkanvekili D. Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısının Çankaya Köşkünde düzenlenmesine dikkat çekti. Dervişoğlu, “Bu toplantının güvenlik gerekçesi ile Çankaya köşkünde yapılıyor olmasını sıradan bir tesadüf değil anlamlı bir tevafuk olarak değerlendiriyoruz. “ dedi.

  • Ege Postası
  • 18.03.2020 - 16:58

TBMM Genel Kurulunda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili D. Müsavat Dervişoğlu, Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısının, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkünde düzenlenmesinin tesadüf değil tevafuk olarak değerlendirdiklerini belirtti. Dervişoğlu şunları kaydetti:
“Bu konuyla ilgili devletin zirvesi kalabalık bir heyetle Çankaya köşkünde toplantı düzenledi. Bu toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Ayrıca bu toplantının güvenlik gerekçesi ile Çankaya köşkünde yapılıyor olmasını sıradan bir tesadüf değil anlamlı bir tevafuk olarak değerlendiriyoruz.  Diler ve umarım devletin ve milletin karşı karşıya bulunduğu tehlike ve tehditlerle ile ilgili karar geçmişte olduğu gibi Çankaya köşkünde alınmaya devam eder. Toplantıya katılım sağlayanlar 1’er metre ara ile oturuyor. Biz de Meclis’te omuz omuza çalışıyoruz. Çankaya Köşkünden çıkacak kararları da merakla bekliyoruz. “

SADECE SAĞLIK BAKANININ BİLGİ VERMESİ YETERLİ OLMAZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yarın Meclis’i bilgilendirecek olmasının olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını ve diğer bakanların da Meclis’i bilgilendirmeleri gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu,  sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yarın Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca’nın yüce Meclisimizi bilgilendirecek olmasını İYİ Parti olarak olumlu karşılıyoruz. Ancak sadece Sağlık Bakanının Meclis’i bilgilendirmesinin yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Bugünkü toplantıdaki heyete baktığımızda bakanların tamamının orada olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler bulunduğunu görüyoruz. Konunun farklı boyutları ile ele alınması gerekir. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı’nın, İçişleri Bakanın, Dışişleri Bakanının ve toplantının içeriği ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın Meclisimizi aydınlatması icap ediyor. Bu sorumluluğun yerine getirileceğini umut ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.