Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Özgür basın susturulamaz'

'Özgür basın susturulamaz'

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikalar Cumhuriyet Gazetesine yapılanları protesto ederek özgür medya üzerindeki baskıları kınadı.

  • Ege Postası
  • 02.11.2016 - 08:06

Birleşik Kamu-İş  Konfederasyonu   Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Sekreteri Mücahit Dede, Büro-İş Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu, Eğitim-İş, Tüm Yerel-Sen, Genel Sağlık iş Sendikalarının MYK üyeleri ve Şube Yöneticileri ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü makamında ziyaret etti.

Ardından Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu   ve bağlı sendikalar,  Cumhuriyet Gazetesi önünde basın açıklaması yaparak Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonunu ve özgür medyayı susturmaya yönelik baskıları protesto etti.

Birleşik Kamu-İş  Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük basın açıklamasında “Cumhuriyet Gazetesi'nin yayın ilkeleri bazı çevreleri rahatsız ettiği için Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok gibi yazarları katledilmiş birçok yazarı uzun yıllar ceza evlerinde yatırılmış darbelerden en fazla zarar görmüş ülkemizin Cumhuriyet yönetimiyle özdeşlemiş gazetesi olmuştur”dedi.

Ülkemizde 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında yapılan bir takım uygulamalar demokrasimizin ve cumhuriyetimizin gelişmesine değil adeta farklı seslerin ve görüşleri engellemeye dönük olduğunu belirten Kütük, “Demokrasi ve Cumhuriyet yandaş olmayanlarında iktidar gibi düşünmeyenlerin de düşüncelerini özgürce, demokratik ve meşru zeminde ifade etmelerini sağlayan bir yönetimi biçimidir” şeklinde konuştu.

Kütük, “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak emekten, demokrasiden, cumhuriyetten özgürlükten yana bir emek örgütü olarak Cumhuriyet Gazetesine yapılan bu müdahaleye karşı gazetenin yanında olmak amacıyla bugün buradayız” ifadelerini kullandı.

İzmir’de de Konfederasyon bileşenleri basın açıklaması ile olayı kınadı…

Birleşik Kamu iş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği İzmir deki Başbakanlık binası önünde toplanarak Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu protesto etti. Protesto  gösterisine İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler ve diğer sendikaların başkan ve yöneticileride katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.