Dolar 32,5045
%0.29
Euro 34,5642
%0.2
Altın 2.500,190
%0.68
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Organik Kozmetik Ürünler' konuşulacak

'Organik Kozmetik Ürünler' konuşulacak

Türkiye’nin en organik buluşmalarının başında gelen 10. EKOLOJİ İzmir Fuarı, son dönemlerde merakla takip edilen “Organik Kozmetik ve Temizleyicileri” konusunu bünyesinde gerçekleşecek konferansla gündeme getirecek. 15 – 18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 10. EKOLOJİ İzmir Fuarı kapsamındaki konferansta, organik kozmetik ürünlerine dair her şey gündeme gelecek. Sektör profesyonelleri başta olmak üzere son tüketiciler de konu hakkında bilgilenme fırsatı yakalayacak.

  • Ege Postası
  • 13.05.2019 - 10:15

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek organik sertifikalı fuar olan EKOLOJİ İzmir Fuarı, kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl 10’uncu kez düzenlenecek EKOLOJİ İzmir Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından 15 - 18 Mayıs tarihleri arasında fuarizmir’de yapılacak. Fuarda sektör temsilcileri ile son tüketiciler organik giysileri, gıda ürünlerini ve daha birçok ürün kolunu yerinde inceleme fırsatı bulacak. 10. EKOLOJİ İzmir Fuarı’nda, dört gün boyunca uluslararası buluşmalar, sektörel paylaşımlar, ikili görüşmeler de gerçekleşecek.

Gündem ‘Organik Kozmetik Ürünler’

Son dönemlerde özellikle kadınların bir hayli ilgisinin çeken organik kozmetik ürünleri, 10. EKOLOJİ İzmir Fuarı’nda gündeme gelecek. Bio-Foundation tarafından “Organik Kozmetik ve Temizleyiciler” adı altında düzenlenecek konferansta, organik kozmetik ürünleri başta olmak üzere temizlik maddeleri de gündemde olacak. Konferansta; organik kozmetik pazarı ve Türkiye’nin potansiyeli, Türkiye’nin bu sektördeki üretimleri ile pazar hacmi, organik deterjanlar ve bu ürünlerin sertifikalandırılması gibi ana başlıklar tartışılacak. 15 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek konferansta, sektör profesyonelleri ile son tüketiciler organik ürünler hakkında bilgi alma imkanı bulacak. 

Organik kozmetik ürünleri nasıl olmalı'

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun; organik veya doğal ibareleri içeren kozmetik ürünlerinin kapsamı, içerikleri ve iddialarına ilişkin üreticilere yol gösterici bir kılavuzu bulunuyor. Kılavuz organik kozmetik ürünlerini; ‘organik tarım faaliyetleri esaslarına uygun olarak üretilmiş ham maddeler kullanılarak, ham maddeden bitmiş ürüne kadar organik olma gerekliliklerini sağladığını kanıtlayan, ağırlıkça en az yüzde 95’i organik üretimle elde edilmiş organik & ekolojik kozmetik bileşenlerinden oluşan’ olarak tanımlıyor. Ürünlerin üretiminden paketlenmesine kadar her noktasına dikkat edilmesi gerektiğini özetleyen kılavuzda, gerekli şartların sağlanmaması durumunda organik ibaresinin kullanılmaması gerektiği belirtiliyor.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.