Dolar 32,5083
%-0.1
Euro 34,9353
%0.31
Altın 2.431,970
%0.36
Bist-100 9.808,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Olumsuz açıklamalarla Akdeniz Oyunları'na gölge düşürülmesin'

"Olumsuz açıklamalarla Akdeniz Oyunları'na gölge düşürülmesin"

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt, Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapan kentlerin bütün dünyada marka değerini artırırken kent dinamiklerinin eleştirisinin Mersin'in başarısını gölgelediğini...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 14:15
Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt, Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapan kentlerin bütün dünyada marka değerini artırırken kent dinamiklerinin eleştirisinin Mersin'in başarısını gölgelediğini söyledi.

Akkurt, yaptığı açıklamada uluslararası organizasyonların kentin marka değerini yükselttiğini, fakat Mersin’den yapılan olumsuz açıklamaların etkisiyle ulusal ve uluslararası alanda oyunların başarısına gölge düşürülmeye çalışıldığını kaydetti. Bu tür açıklamalarla kentin imajına ve geleceğine zarar verildiğini vurgulayan Akkurt, marka kent
hedefine odaklanılması gerektiğini söyledi.

Hükümetin, Anadolu’da ekonomik ve sosyal potansiyel taşıyan kentlerin marka kent haline gelmesi için çalışma başlattığını anlatan Akkurt, "Bu amaçla uluslararası organizasyonlar bu kentlerde düzenlenmekte. Anadolu’nun önde gelen kentleri, hükümetin desteği ile uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Böylece marka kent algısı oluşturuluyor. İzmir, Erzurum, Trabzon bunu başardı. Tecrübe kazanıp, önemli mesafeler kat etti. Tüm dünyaya bu kentlerin neler başarabileceği gösterildi. Bugün İzmir’in EXPO çalışmalarında, Üniversite Oyunları’nın tecrübesi var, Akdeniz Oyunları’nın tecrübesi var. Keza Erzurum ve Trabzon aynı şekilde yollarına devam ediyor." diye vurguladı.

Tüm uluslararası organizasyon kurulları ve gelen ülkelerin Mersin'den övgüyle bahsettiğine dikkat çeken Akkurt, şöyle devam etti: "Akdeniz Oyunları'nı başarıyla tamamlamışken bunu başarısızlık gibi gösterme çabaları kime ne kazandıraca? Öyle olmuş, böyle olmuşları bırakalım biz sadece Mersin'in imajına odaklanalım. Valimiz, milletvekillerimiz, Büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarımız, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile tüm kurum müdürlüklerimiz ve Mersin halkı bir araya gelerek çok geniş kapsamlı bir şenlik düzenleyip, bu büyük organizasyonu hep beraber başardık diye kutlayalım ve bunu tüm dünyaya gösterelim. Bu Mersin markası için Mersinlilik takım ruhunun pekişmesi için çok önemli."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.