Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Nefes'e ek kaynak

'Nefes'e ek kaynak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) can suyu olan ve 18 aya kadar uzatılan vadesi ile tekrar hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi’nde, üye sanayicilerin taleplerini dikkate alan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO),  ilave 3 milyon TL’lik kaynak ayırdı.

  • Ege Postası
  • 20.04.2018 - 09:48

İlave tahsis ile 2017’de uygulamaya konan TOBB Nefes Kredisi kapsamında EBSO’nun, sanayicilere aktardığı kaynak 10 milyon TL’ye ulaştı. Bankaların 15 katına kadar kredi kullanımı uygulaması dikkate alındığında ise EBSO üyesi sanayicilere sağlanan kredi imkanı toplamda 150 milyon TL’ye ulaştı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, olağanüstü olayların yaşandığı 2016’nın son günlerinde ekonomide yaşanan durgunluğa karşı uygulamaya konan TOBB Nefes Kredisi’nin 2017’de ekonomiye büyük bir ivme kazandırdığının rakamlarla ortaya konduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl TOBB Nefes Kredisi’ne 4 milyon TL ile katkıda bulunduklarını, proje kapsamında işbirliği yapılan bankalardan yatırılan miktarın 10 katına kadar kredi kullanımı ve TOBB’un katkısı eklendiğinde EBSO üyesi KOBİ’lere aktarılan kaynağın 53 milyon TL’ye ulaştığını ifade eden Yorgancılar, İzmir’de Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan  Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş dünyası temsilcilerinin  katılımı ile TOBB Nefes Kredisi imza törenini gerçekleştirildiğini hatırlattı. Yorgancılar, “Bu törende Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, kredi miktarı ve ödeme kolaylıklarını müjdelemişti. Daha önce oda ve borsaların yatırdığı tutarın 10 katı olarak açıklanan kredi tutarın TOBB tarafından 15 kat olarak revize edildi. Verilen bu müjdeye EBSO olarak bizde 3 milyon lira ile katıldık. Bu para 5 banka tarafından sanayicilere dağıtıldı. Üyelerimizden gelen talepleri dikkate alarak kredi kullanımı için ilave 3 milyon liralık daha katkı sağladık. TOBB’un katkısı eklendiğinde EBSO olarak KOBİ’lerimize aktardığımız kaynak yaklaşık son iki kredi dilimi için 90, toplamda ise 150 milyon TL’yi bulacak” diye konuştu.

NEFES KREDİSİ BAŞVURU KOŞULLARI

Üyelerimiz ilk etapta Odamızdan faaliyet belgesi alacaklardır

Faiz oranı aylık  yüzde 0. 99, yıllık yüzde 11.88 olarak belirlenmiştir

Kredi vadesi ilk 6 ay ödemesiz olmak üzere, toplam 18 ay olacaktır.

Geri ödemeler 12 eşit taksit halinde yapılacaktır.

Başvurular, bankalar ve KGF tarafından birlikte değerlendirilecektir.

KGF, kredi tutarının yüzde 85’ine hazine destekli kefalet verecektir.

Üyelerimiz 200.000 TL’ye kadar kredi kullanabilecektir.

Banka masrafı, kefalet oranının yüzde 0.03 (onbinde üç) ile sınırlı olacaktır (en fazla 51 TL).

Kredi anapara dönüşleri tekrar kredi olarak kullandırılmayacaktır.

Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Vakıfbank, Vakıf Katılım, Halkbank ve Denizbank şubelerinden kullanım yapılabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.