Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhteşem Bardacık Festivali

Muhteşem Bardacık Festivali

Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği Payamlı Bardacık Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 09:17
İZMİR- En kaliteli bardacığın seçildiği festivalde, üreticiler ürünlerini değerlendirdi, davetliler bardacığa doydu.
1. Bardacık Festivali, Güzelbahçe Payamlı Köyü'nde gerçekleştirildi. Köy Meydanı'nda düzenlenen ve sunuculuğu Erhan Önel'in yaptığı festivale; CHP İzmir Milletvekilleri Prof.Dr. Hülya Güven, Musa Çam, Güzelbahçe Kaymakam vekili ve Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, eski milletvekili Türkan Miçooğulları, CHP İl başkan Yardımcısı Abdullah Aydın, eski İl başkanı Tacettin Bayır, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, İl Genel Meclis üyesi Emre Özer ve belediye meclis üyeleriyle yaklaşık iki bin davetli katıldı.
Payamlı Köyü Muhtarı, ürünlerinin değerlendirilmesi ve bardacığın tanıtımı için böyle bir festival düzenlediği için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye teşekkür etti.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de Payamlı'nın bardacağının çok özel olduğuna dikkat çekerek, “Bizim amacımız üreticinin ürününün değerlendirilmesi ve pazarlanmasıdır. Geçen yıl yangın ve dolu afeti nedeniyle mağdur olan Payamlı köylülerine bir nebze olsun destek olmak ve ürününü tanıtmak amacıyla bu festivali düzenledik. Umarım uzun yıllar bu festival sürer” dedi.
CHP milletvekilleri Musa Çam ve Hülya Güven ile kaymakam Canbaba'nın kısa birer konuşma yaptığı üreticiye sahip çıktığı için Başkan İnce'ye teşekkür etti.
Güzelbahçe Belediyesi Folklor ekibi ile tiyatro topluluğunun gösterilerinin ardından ünlü halk müziği sanatçısı Yolcu Bilginç müzik ziyafeti sundu.



JÜRİ EN İYİ BARDACIĞI SEÇMEKTE ZORLANDI


Bu arada en güzel bardacık yarışmasına 36 üretici katıldı. Jüri üyeleri Sancar Maruflu, Ragıp Becer, Azmi Akbıytık, Mehmet Eren, Muharrem Arslan ve Mehmet Gürgen sepetlerle getirilen bardacıkların tek tek tadına baktı. İriliği, rengi, tadı, aroması, dip çatlaması ve hastalıklı olup olmadığına bakılan ürünlerde Mustafa Acar'ın bardacıkları birinci oldu. Nuri Topuz'un ürünü ikinci, Güngör Dalyan'ın bardacıkları ise üçüncü oldu. Dereceye giren üreticilere ot biçme makinası, ilaçlama makinası ve makas gibi tarımsal araç ve gereçler ödül olarak verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.