Dolar 32,3368
%0.18
Euro 35,1987
%0.05
Altın 2.245,700
%0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Mikroçip takacak' iddiası! Bill Gates'ten komplo teorilerine yanıt

'Mikroçip takacak' iddiası! Bill Gates'ten komplo teorilerine yanıt

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, corona virüs (Covid-19) pandemisi sürecinde ortaya çıkan komplo teorilerine ilişkin Rueters'a açıklamalarda bulundu. İddialara çok şaşırdığını söyleyen Gates, bu denli ön plana çıkacağını hiçbir zaman tahmin etmediğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 28.01.2021 - 09:21

İlk olarak 2019’un son günlerinde Çin’in  Wuhan kentinde ortaya çıkan bugün ise küresel bir pandemiye dönüşen Corona virüs (COVID-19) dünya genelinde milyonlarca kişiye bulaşmış durumda. 

Gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olamaya devam eden virüs pek çok komplo teorisinin de ortaya çıkmasına neden olmuş durumda. 

O komplo teorilerinden en dikkat çekeni ise ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un kurucusu Bill Gates ile ilgili. 

Geçtiğimiz dönemde eski ABD Başkanı  Trump’ın eski danışmanı tarafından da dile getirilen komplo teorisine göre corona virüs salgınının yaratılmasında Bill Gates’in parmağı olabilir. 

“Bill Gates'in bu salgının yaratım ve yayılım sürecinde rol oynayıp oynamadığı tartışmaya açık” ifadelerini kullanan Roger Stone, Gates'in insanlara mikroçip takmak için salgını kullandığını iddia etmişti. 

Uluslararası haber ajansı Reuters'a röportaj veren Gates, hakkındaki iddialara açıklık getirdi. Yaptığı açıklamalarda bu iddialara çok şaşırdığını söyleyen Gates, bu denli ön plana çıkacağını hiçbir zaman tahmin etmediğini belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Yahoo News için YouGov  tarafından düzenlenen ve Cumhuriyetçi Parti’ye oy veren 1.640 yetişkinin katıldığı ankete göre, her 100 kişiden 44’ü Bill Gates hakkında ortaya atılan bu iddianın doğru olduğuna inanıyor. 

Aynı habere göre bu iddiaların doğru olduğuna inanıyor musunuz sorusuna cevap veren Cumhuriyetçilerin %26'sı inanmadığını söylerken, %31'i de emin olmadıklarını söylüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.