Dolar 32,5168
%-0.09
Euro 34,8211
%-0.13
Altın 2.429,770
%-0.01
Bist-100 9.714,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Memleketin Kısmeti' Buca’da sahnelendi

'Memleketin Kısmeti' Buca’da sahnelendi

Aziz Nesin’in 102’nci doğum yılı anısına, Haluk Işık tarafından kaleme alınan “Memleketin Kısmeti” isimli tiyatro oyununun İzmir galası Buca’da yapıldı. Aziz Nesin'in doğum yılı anısına...

  • Ege Postası
  • 21.01.2017 - 10:54

Türkiye çağdaşlaşma tarihinin önemli isimlerinden olan Aziz Nesin anısına bir vefa ve minnet borcu niteliğinde Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncuları tarafından hazırlanan “Memleketin Kısmeti “ oyununun İzmir Galası Buca’da yapıldı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda sahnelenen oyunda, Aziz Nesin’in öykülerinden yapılmış uyarlamalar ve eğer bugün hayatta olsa, kendi gözünden memleketin bugünkü durumuna dair duygu ve düşünceleri izleyici ile paylaşıldı. Geçmişten bugüne kadar uzanan Türk siyasetinin Aziz Nesin’in gözünden anlatılıp hicvedildiği oyunu izleyenler arasında Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da vardı.  

 “Neye niyet ettiğini unutan memleketler, kısmetlerine düşenlerden şikayet etmemelidir” anlayışı ile Haluk Işık tarafından kaleme alınan oyuna Bucalılar da yoğun ilgi gösterdi. 

Şahap Sayılan,  Koray Ergun, Işıl Poyraz, Şekip Taşpınar, Bülent Ateşoğlu, Suat İlhan, Burcu Özcan, Edip Tüfekçi ve Recep Sarı’nın rol aldığı ve başarılı performans sergilediği oyun Bucalı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. 

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, oyunun galasını Buca’da sahneleyen yazar ve oyuncu kadrosunu başarılı performansları için tebrik edip plaket verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.