Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kocaoğlu herkesten özür dilemeli'

'Kocaoğlu herkesten özür dilemeli'

AK Partili Bilal Doğan, geçtiğimiz cumartesi günü İZBAN açılışı sırasında Cumhurbaşkanı’na yapılan tezahüratların ardından sinirlenerek töreni terk eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu özür dilemeye çağırdı AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na eleştiri

  • Ege Postası
  • 13.09.2017 - 12:44

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, geçtiğimiz geçtiğimiz Cuma günü İZBAN'ın Selçuk istasyonunun açılışında yaşanan gerginliği Egeli Sabah'a anlattı. Törende protokolde yer alan Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ın, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyelerin önünde 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' diye bağıran İzmirliler'i azarlayıp töreni terk eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu, AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan sert bir dille eleştirdi.

ADAYLIK ŞOVU YAPTI

"Kocaoğlu tahammülsüz, hoşgörüsüz, demokrasiyi içine sindirememiş bir tavır sergilemiştir" diyen Doğan, "Başkan, törene katılan herkesi kucaklamak zorundadır. Sonuçta bu tören Aziz Kocaoğlu için değil, İzmir'in en büyük ulaşım projesi olan İZBAN projesi için düzenlenmiştir. İZBAN Kocaoğlu'nun değil, devletin malıdır. İzmir'in projesidir. Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi değildir. Bu projenin yapım giderleri Kocaoğlu'nun cebinden değil, İzmirlilerin verdiği vergilerle karşılanmıştır. Kaldı ki bu projenin yüzde 70'lik gideri TCDD Genel Müdürlüğü'nce karşılanmıştır. Sayın Kocaoğlu paydaşı olduğu böylesine önemli bir yatırımın açılış törenine çağrılmadığını iddia etti. Yapılacak tören için TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın bayram öncesi Sayın Kocaoğlu'nu 22 Ağustos saat 17.00'da, 25 Ağustos 2017'de 10.26'da bizzat arayarak kendisiyle görüşmüş ve İZBAN açılışlarının Sayın Başbakan'ın 8 Eylül'deki programına alındığını, detaylarını konuşmuşlardır. Sayın Kocaoğlu, İzmirlileri yanıltmıştır. Yaptığı İzmir ruhuna ve 9 Eylül coşkusuna yakışmadı. Selçuk'taki törende sergilediği tutum adeta bir adaylık şovuydu. Kocaoğlu özür dilemelidir" dedi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Aziz Kocaoğlu'nun tören sırasında buluttan nem kapar derecesinde bir anda parlaması ve sınırları aşan açıklamalarda bulunması orada bulunan başta Başbakanımıza, milletvekillerimize ve vatandaşlarımıza karşı apaçık bir saygısızlıktır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na yakışmamıştır" dedi. (Sabah)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.