Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde skandal!

Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde skandal!

Kadriye Ürkmez, yüksek tansiyon hastalığı nedeniyle evinde beyin kanaması geçiren kardeşi Mustafa Şadi Ürkmez’in tedavi için götürüldüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde yaşadıklarını ‘rezalet’ olarak nitelendirdi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2012 - 10:21
 EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Karşıyaka Devlet Hastanesi ve doktorlarının başrolünde olduğu iddialar “insan sağlığı bu kadar ucuz mu'” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. İddiaların sahibi Kadriye Ürkmez, yüksek tansiyon hastalığı nedeniyle evinde beyin kanaması geçiren kardeşi Mustafa Şadi Ürkmez’in tedavi için götürüldüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde yaşadıklarını ‘rezalet’ olarak nitelendirdi. Kardeşinin 21 Eylül günü akşam saatlerinde evinde rahatsızlandığını belirten Kadriye Ürkmez, babasını merak eden yeğeninin babasını bu halde bulduğunu ve derhal Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasını sağladığını belirtti. Kendisinin olaydan, kardeşinin hastaneye yatışından saatler sonra 22 Eylül günü haberinin olduğunu dile getiren Kadriye Ürkmez, bu saatten sonra bütün aile fertleriyle birlikte hastanede hasta kardeşi için doktorlardan bilgi almaya çalıştıklarını ancak bir türlü net ve anlaşılır bir bilginin kendilerine verilmediğini öne sürdü.

BEYİN KANAMASI OLDUĞUNU SÖYLEDİLER AMA!

Kardeşinin Beyin Cerrahi Bölümü’ne değil yer yokluğu nedeniyle Kardioloji Bölümü’ne kaldırıldığı bilgisini aldıklarını belirten Kadriye Ürkmez, aradan saatler geçmesine rağmen hasta kardeşi hakkında tek öğrendiklerinin doktorunun Gürkan Tekeli olabildiğini söyledi. Doktor Tekeli hastanede değildi. Aradım aradım hastane içinde kendisine bir türlü ulaşamadım. Saatler sonra Dr.Gürkan Tekeli’nin kendileriyle konuymak için geldiğini belirten Kadriye Ürkmez yapılan görüşmeyi “ ağzında sakızıyla, bize kardeşimiz hakkında sadece beyin kanaması geçirdiğini söyleyip gitti. Ne yapıldığını ya da ne yapılması gerektiğini anlatma gereği bile duymadı” sözleriyle anlattı.

GERÇEK EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE ORTAYA ÇIKTI

İlgisizlik nedeniyle hasta kardeşini Ege Üniversitesi’ne götürmek için hareket geçtiklerini belirten Kadriye Ürkmez “gelen ambulansta ünfüzyon cihazı olmadığı için kardeşimizi götüremeyeceğimiz söylendi. 170 lira verip ünfüzyon cihazı olan başka bir ambulans çağırdık. Bize Ege Üniversitesi’ne götürebilmemez için başka bir hastaneden değil, evden getiriyormuş gibi kağıt imzalamamız gerektiği söylendi. Prosedür yerine gelsin diye bunu yaptık. Ambulansla kardeşim Mustafa Şadi’yi Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürdük.

ACİL AMELİYAT OLMASI GEREKİRKEN

Yapılan kontrollerde kardeşi Mustafa Şadi’nin acil ameliyat olması gerektiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Kadriye Ürkmez “ Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde ilaçlar eksik verilmiş, MR’ı çekilmesi gerekirken çekilmemiş. En önemlisi acil ameliyat olması gerekirken bu yapılmamış. acil ameliyata alınması gereken hastamız Karşıyaka devlet hastanesinde sadece tansiyonu düşürülsün diye yanlış müdahale görmüş. Oradaki bu sorumsuzluktan dolay hastamız ameliyat için gecikmiş, beyindeki kan birikimi artmış. Karşıyaka devlet hastanesi rezalet. İnsana saygı, deger yok. Hijyen yok diyerek yaşananlara isyan etti.

Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’nin önünün çok çirkin görüntülerle dolu olduğuna işaret eden Kadriye Ürkmez, “Acil’in önüne kum dökmüşler. Bunları çekmeye çalıştığım için hastane güvenliği bana tepki gösterdi. Tam karşıda çöp kovaları çöple dolup taşmış. Kimse bunları görmüyor mu” diye sordu.

HİPOKRAT YEMİNİNİ HAKETMİYOR  

En sert tepkiyi kardeşi Mustafa Şadi’yle ilgilenmediğini öne sürdüğü Dr.Gürkan Tekeli’ye gösteren Kadriye Ürkmez “ diplomasını hak etmiyor, Hipokrat yeminini hak etmiyor’ sözleriyle dile getirirek, “kardeşim şu an Ege Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakımı’nda yatıyor. Oraya götürmeseydik ne olurdu bilemiyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.