Dolar 32,5677
%0.29
Euro 34,7798
%0.14
Altın 2.492,890
%0.34
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Valisi Toprak: Öncelikli gündemimiz EXPO

İzmir Valisi Toprak: Öncelikli gündemimiz EXPO

Valiler kararnamesi ile Diyarbakır’dan İzmir Valiliği’ne atanan Mustafa Toprak, görevine başladı. Bugün öğleden sonra şehre gelen Toprak, törenle karşılandı. Valilik bahçesinde uzun kuyruk oluşturan kamu kurum ve kuruluş müdürleriyle tokalaşan Toprak, polis mangasını selamladı.

  • Ege Postası
  • 01.06.2013 - 09:09
İZMİR - Törenin ardından makamına geçen Vali Toprak, göreve başlama yazısını imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toprak, öncelikli gündem maddelerinin EXPO olacağını söyledi. Şehrin dinamikleriyle koordinasyon içinde çalışmayı planladıklarını belirten Toprak, “İzmir, gerek Ege Bölgesi’nin kalbi olarak gerek ülkemizin incisi açısından önemli bir yere sahip. İzmir, bir taraftan sanayi, diğer taraftan ticaret ve liman şehri. Aynı zamanda bir kültür, sanat ve tarih şehri. Bir bakıma EXPO 2020 hedefinin ana temasına da uygun olarak önemli bir sağlık merkezi. Bir barış ve hoşgörü şehri. Böylesi bir ilde valilik yapacak olmaktan gurur duyuyorum. İzmir’deki bütün dinamiklerle uyum ve koordinasyon içerisinde, sorunların çözün noktasında, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da daha da enerjimizi, alın terimizi ortaya koyarak adeta koşacağız. Aldığımız bayrağı daha ileri taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

İzmir’de önemli yatırım çalışmaları olduğunu dile getiren Toprak, şöyle devam etti: “İzmir’e atandıktan sonra devam eden tüm yatırım çalışmalarını, sorunlarını, çözüm önerileriyle ilgili bir araştırma yaptım. Öncelikli gündem maddemiz EXPO. Kasım 2013 tarihinde Paris’te yapılacak oylamada EXPO 2020’ye sahip olacağımıza inanıyorum. Bu hedefi, bu inancı kendimde ve katkı veren tüm arkadaşlarda görüyorum. Bu konuda planlı programlı çalışmak gerekiyor. Lobi faaliyetlerini yürütmek gerekiyor. EXPO genel sekreterliği bu konuda aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Dün Ankara’da iken sayın bakanlar ile konuştum. Bu noktada bazı bakanlarımızın yurt dışı seyahatleri olacak. EXPO yürütme kurulu ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 25 kişilik heyet, oy kullanılacak delegelerin ülkelerine önemli ziyaretler gerçekletirdi ve gerçekleştiriliyor. Sayın bakanlarımızın da sadece bu maksatla seyahatleri olacak. En son aldığım bilgide 45 ülke ziyaret edilmiş. 123 ülke delegesine ulaşılmış. Önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla birlikte oy kullanacak 163 ülkenin her birine ziyaretler tamamlanmış olacak. Bir şeye inanmak, güvenmek, işin temelidir. Bu noktada sahiplenilirse hedefe de varacağımıza inanıyorum.”

Vali Toprak, yerel dinamiklerin yanı sıra devletin tüm otoritelerinin EXPO’yu sahiplendiğini gördüğünü söyledi. EXPO’nun İzmir’e alınması halinde, başta İzmir halkı olmak üzere herkesin kazanacağını ifade eden Toprak, “Az bir zaman kalması nedeniyle en öncelikli gündem maddesi EXPO. Ama şehrimizin önemli altyapı sıkıntılarının giderilmesi için de el birliğiyle çalışacağız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.