Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8068
%0.41
Altın 2.424,230
%-0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir 5. Sanayi esnafı kapak biriktirme kampanyası başlattı

İzmir 5. Sanayi esnafı kapak biriktirme kampanyası başlattı

İzmir 5. Sanayi Sitesi esnafı, her seneki hayır kampanyalarına bir yenisini ekledi. Geçen yıllarda Âşık Veysel Körler Okulu’na ve Bornova Huzurevi’ne yaptıkları bağışlarla dikkat çeken site esnaf

  • Ege Postası
  • 25.09.2012 - 11:29

İZMİR- İzmir 5. Sanayi Sitesi esnafı, her seneki hayır kampanyalarına bir yenisini ekledi. Geçen yıllarda Âşık Veysel Körler Okulu'na ve Bornova Huzurevi'ne yaptıkları bağışlarla dikkat çeken site esnaf sanatkarı, bu defa plastik şişe kapağı biriktirme kampanyası başlattı. Kısa sürede 250 kg. kapak toplayarak bir engelli vatandaşa tekerlekli sandalye kazandıran esnafın yeni hedefi, yılbaşına kadar 250 kg. daha toplamak.

Kampanyaya site esnaf sanatkarının büyük bir şevkle katıldığını belirten 5. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Turgay Avcı, "Buradaki bin 105 işyeri sahibi, büyük bir arzu ve azimle kampanyaya destek verdi. Toplumsal dayanışmaya güzel bir örnek oldu. Bir esnafımızın askerlikten izne gelen oğlu, bölükte topladığı kapakları getirdi. Bir başka üyemiz, kendi mahallesindeki çocuklara çikolata dağıtarak kapak toplattı. Alınan sonuç iyi niyetin, esnaf sanatkarlarımızın içinde yaşattığı yardımlaşma ve dayanışma duygusunun bir eseridir. Esnafımızın topluma bir şeyler kazandırabilme, yarar sağlama isteği örnek oluşturmaktadır. Bir insandan yardım için para istenir ama o insanın yere eğilip bir amaç uğruna kapak toplaması başka bir şeydir, parayla ölçülemez." dedi. Sitede bulunan caminin cemaatinin de kampanyaya büyük katkı yaptığını vurgulayan Avcı, "Muhammed Behaeddin Camii cemaati, önceki kampanyalarımızda olduğu gibi bizi yalnız bırakmadı. Hedefimiz, yılbaşına kadar ikinci tekerlekli sandalyeyi de kazanabilmek. Topladığımız kapakları, Ege Üniversitesi Dişçilik Fakültesi'ne teslim ediyoruz." şeklinde konuştu.

Plastiğin doğada yüzyıllar boyu kaybolmadığını hatırlatan Turgay Avcı, "Bu şekilde çevre kirliliğini önlemeye de katkı yapıyoruz. Ayrıca plastiğin geri dönüşümünü, millî servetin korunması olarak düşünmek gerekir. Çöpe gidecek bir materyalin tekrar toplum yararına kullanılmasını sağlıyoruz." dedi. (STAR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.