Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnsan Hakları İl Kurulu raporunu açıkladı: Korkutan kaygı!

İnsan Hakları İl Kurulu raporunu açıkladı: Korkutan kaygı!

İZMİR Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu, Aliağa Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’nde mahkumların cinsel istismar, işkence ve onur kırıcı muameleye maruz kaldıklarına ilişkin iddiaları araştırmak için inceleme yaptıklarını, çocuklarla görüştüklerini, iddiaların doğru olmadığını çocukların özellikle 'cinsel istismar' iddiasından çok rahatsız olduklarını söyledi. Kurulun İzmir Barosu temsilcisi Avukat Zeynep Sedef Özdoğan, "Çocuklar tahliye olduklarında dışarıda kötü emelli kişilerin istismarına açık hale geleceklerinden kaygılı" dedi.

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 12:57
İZMİR -İzmir Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu adına yapılan açıklamaya, İzmir Barosu temsilcisi Avukat Zeynep Sedef Özdoğan, Kadın Kuruluşları Birliği’nden Nilgün Şentuna, MAZLUMDER’den Mustafa Halit Çelik, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Sedat Gülşen katıldı. Özdoğan, Aliağa Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’nde mahkumların cinsel istismar, işkence ve onur kırıcı muameleye maruz kaldıkları yönündeki iddiaları araştırmak için inceleme yaptıklarını, çocuklarla görüştüklerini belirterek, iddiaların doğru olmadığını çocukların özellikle 'Cinsel istismar' iddiasından çok rahatsız olduklarını söyledi. Kurulun İzmir Barosu temsilcisi Avukat Zeynep Sedef Özdoğan, şöyle konuştu:

"Çocuk ve gençler, basında çıkan 'Çocuk istismarı' temelindeki haberlerden olağanüstü rahatsız. Cezaevinde cinsel istismar anlamında bir durum ve tehlikenin sözkonusu olmadığını ancak bu türden asılsız söylenti ve haberlerin kendileri yönünden dışarıda istismar edilmeleri tehlikesini doğurduğunu söyledi. Çocuklar tahliye olduklarında dışarıda kötü emelli kişilerin istismarına açık hale geleceklerinden kaygılı."

SİVİL TOPLUMA ÇAĞRI

Özdoğan, cezaevinin fiziksel şartlarının iyiliğini anlatarak, diğer çocuk ve gençlik cezaevlerinde görmeye alışkın olmadıkları yaklaşım ve projelere tanık olduklarını öne sürerek, şöyle dedi:

"Çocuklar için eğitim ve iş hayatına katılmaları için özel projeler üretilmiş, beceri ve yetenekleri geliştiriliyor. Cezaevi yöneticileri “sivil toplumu bize yönlendirin' çağrısında bulundu. Bir kitap bir giysi alabilirsiniz. Mektup arkadaşı bir çocuk edinebilirsiniz. Geleceğini birlikte inşa etmek üzere bir çocuğa emek verebilirsiniz."(Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.