Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz'

'Haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz'

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan hekim dışı personele mobbing yapıldığını öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 04.10.2016 - 09:36

Başkan Özgür Yıldırım yaptığı açıklamada, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekim dışı personel için adalet ve hukukun yok edildiğini ve keyfi uygulamaların var olduğu iddia etti. . Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı personelin isyanının had safhaya ulaştığını söyleyen Yıldırım, "Gelen yoğun şikayetler üzerine basın açıklaması yapma ve hukuki yollara başvurma gereği duyduk. Hak ve adaletin yok sayıldığı anlayışı İzmir Sağlık-Sen olarak kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

"Hukuk Tanımaz Anlayışa Hayır"

Sağlık-Sen üyesi olan bir hemşireye Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü E.Ç. tarafından taraf olduğu bir uyuşmazlık sebebiyle tutanak tutup Disiplin Amiri sıfatıyla cezalandırıldığını öne süren Yıldırım, bunun hukuk tanımaz bir davranış olduğunu dile getirdi. Yıldırım, "Hukuk tanımaz uygulamalara ve kendisini personele tanıtmayan E.Ç.'nin yaptığı haksızlıklara sessiz kalmamız mümkün değildir. Sağlık-Sen İzmir Şubesi olarak yasal ve hukuki yollara başvurumuz yapılmıştır. Yapılan mobbing ve hukuk tanımaz anlayışa sessiz kalan hastane yönetimine, Kuzey Genel Sekreterliği'ne ve İzmir siyasetine çağrıda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

"Masa Başında Yapılan Müdürlük İstemiyoruz"

Masa başında müdürlük yapma anlayışının sağlıkta dönüşüm politikalarıyla uzaktan yakından alakası olmadığını savunan Yıldırım, "Türkiye geneli 668 üyeye sahip Demokratik Sağlık-Sen'in Genel Başkanı ve İzimir İl Başkanı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü'nün odasını adeta il başkanlığı ofisi gibi kullanmaktadır. Diğer sendika temsilcileri ve çalışan personelin bu odaya girmesi mümkün dahi değilken Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı ve İzmir İl Başkanı, E.Ç.'nin odasından çıkmaz olmuştur. Türkiye geneli 668 üyeye sahip olan bir sendikanın Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü'nün göreve gelmesiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden bir anda 280 üyeye ulaşması manidardır." diye konuştu.

"Sağlık Personelinin Yanındayız"

Sağlık-Sen, İzmir Şube Başkanı olarak, hakkın ve adaletin yok edilmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Yıldırım, "Hukuk tanımaz anlayışa dur demenin zamanıdır. Bu hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Çalışan, yıpranan, tükenen tüm kardeşlerimizin, emeğin adı olan sağlık personellerinin sonuna kadar yanlarında olacağız. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılan asgari oranda ek ödemelerin alındığı, iş yoğunluğunun fazla olduğu, eksik personelle çalışıldığı bir ortamda mobbing yapmak kimsenin haddi değildir. Sağlık-Sen İzmir Şubesi olarak buna müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.