Dolar 32,5965
%0.26
Euro 34,8020
%0.4
Altın 2.405,530
%-1.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Grup Yorum üyeleri serbest

Grup Yorum üyeleri serbest

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında adliyeye çıkarılan 41 şüpheliden 28'i tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulduğu 12 kişi serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 21.01.2013 - 10:00

İSTANBUL- İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen aralarında avukat ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 40 şüpheli, TMK 10. Madde ile yetkili cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

İfadelerinin ardından şüphelilerden 28'i, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Grup Yorum üyeleri Selma Altın, İnan Altın, Caner Bozkurt, İbrahim Gökçek ve Ali Aracı'nın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli, savcılıktan serbest bırakıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın ise savcılıktaki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

ÇHD'DEN AÇIKLAMA

Şüphelilerin savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından ÇHD adına yapılan açıklamada, var olan durumun asla kabul edilmediği belirtildi.

Operasyonun Çağdaş Hukukçular Derneği'ne yönelik olduğu savunulan açıklamada, ''Arkadaşlarımızı buradan almadan gitmeyeceğiz. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Tüm suçlamalar müvekkillerin kişilikleriyle, siyasi görüşleriyle ilgilidir'' denildi.  (Ntvmsnbc)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.