Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezi olaylarıyla ilgili polemikler bitmiyor

Gezi olaylarıyla ilgili polemikler bitmiyor

Gezi olaylarıyla ilgili hazırlanan iddianameler kapsamında İstanbul'da gerçekleşen gözaltıların İzmir'e yansıyıp yansımayacağı sorusu kafaları karıştırdı

  • Ege Postası
  • 15.12.2013 - 15:28
EGE POSTASI- Haziran ayı boyunca yurt çapında etkin olan ‘Gezi Direnişi’nin artçı sarsıntıları devam ediyor. Açılan sayısız davada yüzlerce kişinin gözaltına alındığı süreçte, son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul’da  Gezi Parkı olaylarıyla ilgili 255 kişi hakkında, 255 kişi hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret", "Kamu görevini usulsüz olarak üstlenme", "Özel kıyafetleri usulsüz olarak kullanma", "Kamu malına zarar verme", "İbadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme" ve "Suçluyu kayırma" suçlarından dolayı kamu davasının açılırken, benzer bir olayın İzmir’e de sıçrama ihtimali kentte şok etkisi yarattı.
Hazırlanan iddianameler kapsamında gözaltı sayılarının giderek artabileceği bilgisi alınırken, olayın İzmir’e sıçrama ihtimali de bulunuyor. Buna göre, kent genelinde Gezi eylemlerine katılan sayısız kişinin, özellikle de kamu çalışanlarının soruşturma kapsamı dahilinde gözaltına alınabileceği bilgisi edinildi.
Haziran ayında İzmir’de de gerçekleşen genel grev ve çeşitli eylemler kapsamında, kentte bomba etkisi yaratan ve eyleme destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları hakkında Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kararı üzerine “yevmiye kesme” cezası uygulanmıştı. Olayın ardından, büyük çoğunluğunu belediye otobüslerinde çalışan şoförlerin oluşturduğu personelin belediye yönetimi tarafından cezalandırılmasına ek olarak kara listeye alındığı iddiası basında yer alırken, son günlerde yine çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiaya göre, savcılıktan gelecek talep doğrultusunda belediyenin eyleme destek veren çalışanları kapsayan personelin bulunduğu listeyi savcılık ile paylaşabileceği öğrenilirken, söz konusu iddia karşısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye üst yönetiminin ne yapacağı ise merakla bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.