Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Evet' cephesinin öne çıkan isminden İzmir değerlendirmesi

'Evet' cephesinin öne çıkan isminden İzmir değerlendirmesi

İzmir'de 'evet' cephesinin en çalışkan isimleri arasında yer alan AK Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli, referandumda 'evet' oylarının 30 ilçede de 'hayır'ın gerisinde çıkmasını değerlendirdi. Sürekli, İzmir'de propaganda çalışmalarına başladıklarında oy oranının çok daha geride olduğunu söyledi. 'Evet' cephesinin öne çıkan isminden İzmir değerlendirmesi:

  • Ege Postası
  • 17.04.2017 - 14:47

EGE POSTASI - Referandumda en fazla merak edilen sonuçların başında İzmir geliyordu. Başbakan Binali Yıldırım’ın özellikle son hafta üç gün kaldığı ve semt semt dolaştığı İzmir’de ‘evet’ cephesini hayal kırıklığına sokan sonuçlar çıktı. İzmir'de 30 ilçede de 'hayır' çıktı. 

İzmir’de 1 Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 42.38 olan evet cephesi, anayasa referandumunda yüzde 11.14 kayıpla yüzde 31.24’e gerilirken; yüzde 55.40 olan hayır cephesi ise oylarını yüzde 13.36 artırarak 68.76’ya yükseltti. 

İzmir'de 'evet' cephesinin en çalışkan isimleri arasında yer alan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, referandumda İzmir'de  'evet' oylarının yüzde 31'de kalması ve 30 ilçede de 'hayır'ın gerisinde çıkmasını değerlendirdi.

SÜREKLİ: ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞIMIZDA HALK DESTEĞİ DAHA DA AŞAĞIDAYDI

Sürekli şunları söyledi;

"İzmir'in dinamikleri belli. Geçmiş referandum sonuçlarına da baktık. 2007'de İzmir'de 37 çıktı. Türkiye geneliyle yaklaşık 20 puanlık bir fark vardı. Şimdi de İzmir'de 31 çıktı. Türkiye geneliyle 20 puanlık bir far var. İzmir'de referandum çalışmalarına başladığımızda halk desteği daha da aşağılardaydı. Bize ulaşan anketler vardı. Çok düşükten başladık. Teklifin içeriği, ülkeye katacakları bilinmiyordu. Gece gündüz ilçe ilçe anlattık. Vatandaşta çekinceler vardı. Gidermeye çalıştık. İzmir'de istediğimiz hedeflediğimiz sonuç değil tabi ki ama milletin takdiri. Başımızın üstünde yeri var. Bu bir referandum. 1 Kasım seçimleri baz alıp hesap yapamayız. Yapılan hesap yanlış olur. Tabanlar arası geçiş oluyor. Milletin takdiri. Herkes çalıştı. Anlatamamamızda bir sorun yok. Teşkilatlar üstüne düşeni yaptı. MHP'ye de haksızlık yapmak istemiyorum. Oradan da destek geldi.  Gönül isterdi ki daha fazla 'evet' çıksın.  En sağlıklı değerlendirmeyi Genel Merkezimiz yapacaktır. Başarımızın sırrı bu zaten. Değerlendirmeyi en iyi şekilde yaparız. Bize verilen mesajı alırız, gereğini yaparız.  Teşkilatlarımız çok çalıştı ancak Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın üstün performanslarıyla bu teklif geçti. "

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.