Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelsiz İzmir Tiyatro Topluluğu “perde” dedi

Engelsiz İzmir Tiyatro Topluluğu “perde” dedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek ‘Engelsizmir 2013’ kapsamında kurulan Engelsiz İzmir Tiyatro Topluluğu, ‘Aziz Anton’ adlı tiyatro oyunuyla sahneye çıktı. Oyunda rol alan 6 down sendomlu tiyatrocu, performanslarıyla göz doldurdu.

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 08:53
İZMİR- Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek hedefiyle yeni projeler üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik olarak Türkiye’de ilk kez düzenlenecek uluslararası kongrenin hazırlıklarını sürdürüyor. 30 Ekim - 3 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacak “Engelsizmir 2013” kapsamındaki sosyal ve kültürel etkinlikler ise başladı. Bu etkinliklere katkı koyanlardan biri olan ve seslerini sanatın gücüyle duyurmayı hedefleyen Engelsiz İzmir Tiyatro Topluluğu, izleyici karşısına ‘Aziz Anton’ adlı oyunla çıktı. Aziz Nesin ve Anton Çehov’un öykülerinden sahneye uyarlanan oyunda, down sendromlu engelli tiyatrocular da sahne aldı. 
İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde izleyiciyle buluşan oyun, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Ücretsiz olarak sergilenen ‘Aziz Anton’u Polat İnangül yönetti. Hayatın içinden alınan hikayeleri izleyiciye mizahi bir dille aktaran oyunda rol alan 20 kişilik ekibin içinde yer alan 6 down sendromlu tiyatrocu, performanslarıyla göz doldurdu. Birbirinden bağımsız altı ayrı öykünün yer aldığı oyunda, karakterler ve olayların günümüz koşullarıyla örtüşmesi ise eseri daha da ilgi çekici kıldı.  
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.