Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'El Ele Engelsiz Tire'ye İZKA desteği

'El Ele Engelsiz Tire'ye İZKA desteği

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan El Ele Engelsiz Tire Projesi'nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hibe desteği sağlandığı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2018 - 15:57

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, yaptığı açıklamada, engelli öğrencilerin eğitim öğrenim gördüğü Tire İş Eğitimi Uygulama Okulunda eksikliklerin giderilmesi ve eğitimler düzenlenmesine yönelik hazırlanan 458 bin 396 lira bütçeli El Ele Engelsiz Tire Projesi'nin İZKA tarafından kabul edildiğini belirtti. 

Projenin İZKA tarafından sağlanacak hibe destekle uygulamaya konulacağını ifade eden Karpuz, projeyle Tire İş Eğitimi Uygulama Okulunda, her öğrencinin engel durumuna göre özel ders araç gereci alınacağını ve sınıfların donatılacağını, spor salonu ve sanat atölyesi yapılacağını kaydetti. 

Karpuz, projeyle aile ve gençlerin istihdamına yönelik kursların açılacağını da aktardı. 

Proje Koordinatörü Mebrure Halhallı ise amaçlarının engelli gençlerin kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye gelmesini sağlamak olduğunu dile getirerek, "Başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, çevresine uyum sağlayabilen üretici ve mutlu bir birey olarak yetişmelerini sağlamak projenin amacı." dedi. 

Tire İş Eğitimi Uygulama Okulu Müdürü Osman Sönmez ise engelliler ve ailelerinin yaşam koşulları hakkında farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.