Dolar 32,5100
%-0.09
Euro 34,9521
%0.35
Altın 2.433,250
%0.42
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dinsiz CHP' sözüyle gündeme oturdu, bakın şimdi ne yaptı

'Dinsiz CHP' sözüyle gündeme oturdu, bakın şimdi ne yaptı

AK Parti’nin meclisteki çoğunluğu kaybettiği Haziran 2015 seçimlerinin ardından TBMM Başkanlığı için "Deniz Baykal'ı desteklemiş olsaydık, dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz diyeceklerdi" sözleriyle şimşekleri üzerine çeken dönemin MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İzmir’in Urla İlçesi’ne yerleşti. Halaçoğlu, 10 bin kitaplık kütüphanesini ise CHP’li Başkan Sibel Uyar’ın yönettiği Urla Belediyesi’ne bağışladı. ‘Dinsiz CHP’ tartışmaları ile gündeme oturdu

  • Ege Postası
  • 11.10.2018 - 13:19

MUSTAFA AKBAŞ/EGEPOSTASI- MHP’lilerin meclise girmemesi ile AK Parti adayı İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanı seçildiği o günlerde Yusuf Halaçoğlu’nun sözleri çok tartışılmıştı. CHP başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çeken ve sonrasında MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından görevden alınan Halaçoğlu, İyi Parti kurucuları arasında yer almıştı. Ancak, Halaçoğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinde İzmir yerine Kayseri’den aday gösterilince İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sitem ederek partiden istifasını açıklamıştı.

Siyasi kimliğinin yanı sıra uzun yıllar Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’nı da yürüten Halaçoğlu, aktif siyaseti bıraktıktan sonra yaşamak için İzmir’in gözde tatil ve yaşam merkezlerinden Urla’yı tercih etti. Halaçoğlu, Kapan Camii karşısında eski bir binayı satın alıp tadilat işine girişti. Tadilat bitene kadar Urla Zeytinalanı’nda kiraladığı evde oturmaya başlayan Halaçoğlu, ilçe protokolünü ziyaret etti.

Sayılı tarih araştırmacılarından olan Yusuf Halaçoğlu, aralarında kendi kitaplarının da olduğu 10 bin kitaplık kütüphanesini ise Urla Belediyesi’ne bağışladı. Kitapların, Urla Belediyesi’nin yapacağı kütüphane binası tamamlanana kadar Necati Cumalı Kültür Evi’nde muhafaza edileceği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.