Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Destekle değiştir' etkinliğinde gönülden bağışlar

'Destekle değiştir' etkinliğinde gönülden bağışlar

Destekle Değiştir İzmir, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nın (TÜSEV) teknik desteği ile 10 Şubat'ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği tarafından düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 14.02.2018 - 13:19

İzmir’de ilk kez düzenlenen Destekle Değiştir etkinliğinde BARIŞ Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği, İzmir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Uluslararası Proje Eğitim ve Gençlik Merkezi Derneği projelerini tanıtarak sosyal değişime katkıda bulunmak isteyen destekçilerle bir araya geldi. 120 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte 87 kişi 3 projeye toplam 44.350 TL destek taahhüdünde bulundu.

Destekle Değiştir etkinliğinde bir araya gelen İzmirliler yaptıkları bağışlarla daha fazla etki yaratmanın yanı sıra, toplumsal sorunlar, bağışçılık ve gönüllülük alanında da bilgi edindi. STK’lar ise çalışmaları hakkında daha fazla farkındalık yaratarak dinamik ve esnek bir fon kaynağına ulaşma imkanı buldu. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği dönem sözcüsü Fatoş Dayıoğlu İzmir’de ilk kez uygulanan Destekle Değiştir etkinliğine öncü olmaktan gurur duyduklarını belirtti. TÜSEV’in The Funding Network’ün teknik desteği ile ‘Giving Circle’ modelini kültürel ihtiyaçlara ve yerel eğilimlere göre adapte ederek uygulamaya başladığı Destekle Değiştir, toplumsal değişime önem veren bireylerin, fon kaynaklarına erişimi kısıtlı sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek sosyal değişim yaratan projelerini tanımalarına ve bu projeleri desteklemelerine fırsat sunuyor. 

Bugüne dek İstanbul’da dört Destekle Değiştir etkinliği düzenleyen TÜSEV, modelin, Ankara ve Kıbrıs'taki uygulamalarına da teknik destek verdi. Sosyal yatırım program alanı altındaki çalışmalarıyla Türkiye’de bağışçılık kültürünün gelişmesi için çalışan TÜSEV, modeli İzmir’de uygulamak isteyen Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’ne de teknik destek sağladı. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.