Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Demokrasi Nöbeti'ne engelli vatandaşlardan destek

'Demokrasi Nöbeti'ne engelli vatandaşlardan destek

İzmir'de, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan İzmirlilere demokrasi nöbetinin 13'üncü gününde engelli vatandaşlarda destek verdi. Tekerlekli sandalyeyle hareket eden Enes Yaradanakul, "Eğer tanklar İzmir'de de sokaklara çıksaydı, engelli arabamla tankın önüne geçerdim" dedi. Engelli vatandaşlardan destek

  • Ege Postası
  • 28.07.2016 - 09:03

Fethulahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz gecesi bulunduğu darbe girişiminden sonra İzmirlilerin Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbeti 13'üncü gününde de sürüyor. Ellerindeki Türk bayraklarıyla günlerdir meydana gelerek darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, ABD'nin gayrimeşru çocukları FETÖ ve yandaşları", "Bizi yıkmaya gücünüz, yıkılmadığımızı görmeye ömrünüz yetmez" pankartları açtı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek viçin günlerdir Konak Meydanı'na geldiğini belirten engelli vatandaş Enes Yaradanakul, "Eğer tanklar İzmir'de de sokaklara çıksaydı, engelli arabamla tankın önüne geçerdim" dedi. Bir diğer engeli Hakan Aydın ise, "Burası bizim vatanımız, sonuçta burası Türkiye. Yarın öbür gün tekrar herhangi bir şey olursa yine aynı şekilde biz millet olarak yine sokaklara döküleceğiz" diye konuştu.(DHA)

ESKİ BAKAN ÜNAL'DAN DEMOKRASİ NÖBETİNE DESTEK

İzmir’deki demokrasi nöbetinde konuşan eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Ülkemizin ekonomisi son derece güçlü ve darbe girişiminden fazla bir yara almadı. Siyaset, demokrasi ve TBMM dünkünden daha güçlü, daha azimli, daha kararlı ve daha iradelidir” dedi. 

İzmirliler, demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. İzmir’deki nöbete bu akşam Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, destek verdi. Ünal, Konak Meydanı’nı dolduran binlerce kişiye seslenerek, “Gönlünüzü rahat tutun. Artık Türkiye’nin önünü daha açıktır. Hamdolsun ülkemizin ekonomisi son derece güçlü ve darbe girişiminden fazla bir yara almadı. Yatırımlarımız devam edecek. Siyaset, demokrasi ve TBMM dünkünden daha güçlü, daha azimli, daha kararlı ve daha iradelidir” diye konuştu.

“Kendi canımızdan vazgeçtik”
Ankara’dan İzmir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyleyen Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Büyük milletlerin büyük liderleri olur. Bizim önümüzde bizim irademize karar vermek hakkımızı en iyi şekilde temsil eden, demokrasimizi siyasi ve hukuki zeminimizi muhafaza eden Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Hangi görüşten olursak olalım, biz farklı düşüncelerimizi ancak siyasi ve hukuki bir zeminde demokrasinin sunduğu imkanlarla ancak dile getiririz. O gece onlar siyasete, hukuka, demokrasimizde, hayallerimize, çocuklarımızın geleceğine saldırdılar. Her birimiz sokağa fırladık. Tankların helikopter kurşunların önünde, kendi canımızdan vazgeçtik.”

“Bu belayı atlattık”
Türkiye’deki kardeşlik duygusunun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından daha da güçlendiğini ifade eden Ünal, şöyle devam etti: 
“Hepimizi güzel günler bekliyor. Ordunun içinden temizleniyorlar. Bürokrasiden temizleniyorlar. Peygamber ocağı ile ilgili endişeniz olmasın. O gece sokağa çıkanlar asker kıyafeti giymiş teröristlerdi. Zannettiler ki korkarız biz korkmayız. Bizim İstiklal Marşımız ‘korkma’ diye başlıyor. Millet nasıl olunurmuş dünyaya göstermeye devam edeceğiz. Hamdolsun bu belayı atlattık. Birliğimizi, beraberliğimizi daha da kenetlenerek pekiştireceğiz. Farklılık, bir üstünlük değil zenginliktir. Farklılıklarımızı seveceğiz. 15 Temmuz bir şeyi gösterdi; biz siyasetin zeminini kaybedersek her şeyi kaybederiz. Demokrasimizi kaybedersek her şeyimizi kaybederiz. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz.”
Ünal, konuşmasının ardından Manisa’daki demokrasi nöbetine katılmak üzere kentten ayrılacağını belirtti.(İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.