Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Canavar' çaldılar

'Canavar' çaldılar

İzmir’in Bornova ilçesindeki bir enerji şirketinde, toplam piyasa değeri 40 bin TL olan kablo ve matkap hırsızlığı meydana geldi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 24.04.2019 - 11:44

Olay, geçen 15 Nisan günü Egemenlik Mahallesi’nde bulunan bir enerji şirketinde (BYM Enerji) meydana geldi. Şirket çalışanlarının, yaklaşık 300 metrelik bakır kablonun yanı sıra, matkap ve ‘canavar’ denilen malzemelerin çalındığını fark etmesi üzerine, durum jandarmaya ihbar edildi. Olayla ilgili başlattıkları soruşturma kapsamında, iş yerinin güvenlik kamerasıyla MOBESE kameralarını inceleyen ekipler, hırsızların kullandığı otomobilin plakasını tespit etti.

Söz konusu otomobilin dün gündüz saatlerinde Plaka Tanıma Sistemi’ne (PTS) takılması üzerine, otomobili durduran ekipler şoför S.S.’yi gözaltına aldı. Jandarmaya götürülen S.S.’nin ifadeleri doğrultusunda, hırsızlık olayını birlikte yaptığını söylediği Ş.D. ve Ş.B. de gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İKİ İLÇEDE İKİ ŞÜPHELİ

İzmir'in Menemen ilçesinde ise mantar üretim fabrikasından ağır makineleri çalan ve bunları saklamak için sanayi sitesinden depo kiralayan H.K., gözaltına alındı. M.K.'ye ait mantar üretim fabrikasından piyasa değeri 200 bin TL olan balya açma makinesi, poşetleme makinesi, kalorifer kazanı, tohum serpme makinesi, pamuk sıkma makinesi, buhar kazanı ve 2 konteyner çalındı. Hırsızlık olayını fark eden M.K.'nin ihbarı üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı. İş yeri ve çevresindeki işletmelerin güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin ardından hırsızın, H.K. olduğu tespit edildi.

Aliağa'da oturduğu belirlenen H.K., bugün sabah saatlerinde evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Jandarmaya götürülen H.K., sorgusunda, çaldığı makineleri saklamak için Aliağa Sanayi Sitesi'nde depo kiraladığını söyledi. Depoya giden ekipler, çalıntı malları alıp, sahibine teslim etti. H.K.'nin jandarmadaki işlemlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tire'ye bağlı İhsaniye Mahallesi'ndeki bir evin bahçesinden 4 profil boru çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Eşkali ve kaçış güzergahı belirlenen şüpheli Y.D, gözaltına alındı.

Şüphelinin aracında bulunan borular sahibine teslim edildi. 

MENEMEN'DE HAYVAN HIRSIZLIĞI: 1 GÖZALTI

İzmir'in Menemen ilçesinde hayvan ağılından hırsızlık yaptığı iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Camikebir Mahallesi'nde A.K'ye ait boş hayvan ağılından 3 demir su borusu ve 1 torna sac çalındığı ihbarı üzerine Menemen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheliyi belirleyen jandarma ekipleri, D.K'yı gözaltına aldı.

Yapılan sorguda suçunu itiraf eden şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.