Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Çanakkale Turizmde Yeni Markasını ve Değerlerini Ortaya Çıkarıyor'

'Çanakkale Turizmde Yeni Markasını ve Değerlerini Ortaya Çıkarıyor'

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Doğrudan Faaliyet Desteği Hibe Programı kapsamında hazırladığı, “Çanakkale Turizmde Yeni Markasını ve Değerlerini Ortaya Çıkarıyor” projesi, GMKA...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 17:29
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Doğrudan Faaliyet Desteği Hibe Programı kapsamında hazırladığı, “Çanakkale Turizmde Yeni Markasını ve Değerlerini Ortaya Çıkarıyor” projesi, GMKA Kalkınma Kurulu'nda kabul edilerek destek almaya hak kazandı.

ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, projeyle turizmde Çanakkale’nin marka değerinin yükseltilmesinin, bölgeye gelen turistlere farklı turizm imkanları sunulmasının ve konaklama süresinin arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Sandal, proje kapsamında ÇTSO’nun bölgedeki bütün yerel aktörlerin görüşünü ve onayını alarak, Çanakkale’yi bütün yönleriyle tanıtan bir logo ve afiş çalışması hazırlatacağını belirterek, "Ayrıca 2015 Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı etkinlerine hazırlık amacı da taşıyan bu projeyle Çanakkale’nin turizmde bir marka şehir olarak pazarlanmasının altyapısına önemli bir katkı sağlanacak." dedi.

Projede deniz ve kıyı turizmi konusunda bütün sahil şeridi taranarak sörf, dalış, yamaç paraşütü gibi uygun alanların tespit edilmesi ve yatırım fizibiliteleri çalışması da yapılacak. Projenin bir başka ayağı olan Çan, Ezine, Ayvacık Tuzla Termal, Çan Etili Tepeköy, Ezine Kestanbol ve Yenice Hıdırlar'da bulunan termal tesislerinin tanıtılması ve canlandırılması amacıyla üç boyutlu harita ve kaplıcaların özelliklerini anlatan Türkçe ve İngilizce dökümanlar hazırlanacak. Projenin gastronomi ve inanç turizmine katkı sağlamayı amaçlayan diğer bölümünde ise Bozcaada ve Gökçeada başta olmak üzere Çanakkale’deki Türk ve Rum mutfak kültürü araştırılarak, bölgeyi ziyaret eden turistlere gastronomi kültürünü tanıtmak amacıyla ÇTSO Çanakkale Evi’nde uygulamalı etkinlikler düzenlenecek. Proje ayrıca bölgedeki 15’e yakın antik kent kazısının da üç boyutlu ulaşım haritalarını hazırlanarak tanıtımına katkı sağlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.