Dolar 32,5105
%0.19
Euro 34,7256
%0.01
Altın 2.487,080
%1.01
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Camiden müzik yayını yapıldı' iddiaları asılsız çıktı! Yücel'den ikinci açıklama

'Camiden müzik yayını yapıldı' iddiaları asılsız çıktı! Yücel'den ikinci açıklama

İzmir'de bir camiden gece müzik yayını yapıldığı iddialarının ardından polis tarafından yapılan incelemede caminin yakınındaki bir otoparkta bulunan araçta yüksek sesle müzik dinlenildiği ortaya çıktı. Öte yandan İzmir Müftülüğünden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde merkezi ezan sisteminin tamamen kapalı olması sebebiyle böyle bir vakanın yaşanması mümkün değildir.Yapılan inceleme neticesinde de cami civarında bazı gençlerin araçlarıyla dolaşırken yüksek sesle bahse konu müzik yayınını yaptıkları tespit edilmiştir" denildi.

  • Ege Postası
  • 08.07.2020 - 15:18

AA/İHA/EGEPOSTASI- İzmir’de önceki ay cami hoparlöründen önce 'Çav Bella' ve 'Yuh Yuh' şarkılarının çalınmasının ardından bugün de yeni bir iddia ortaya atılmıştı.

İddiaların ardından polisin yaptığı incelemede müzik sesinin caminin yakınındaki bir otoparkta bulunan araçtan geldiği belirlendi.

MÜSLÜM GÜRSES ŞARKISI ÇALINDI İDDİASI

Edinilen bilgiye göre, Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki bir caminin hoparlöründen gece saat 03.40'ta Müslüm Gürses şarkısı çalındığı iddiaları üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu.

Cami derneğinin yöneticileriyle görüşen ekipler, cami kapısının dün gece 23.30 sıralarında tüm elektrik sistemi kapatıldıktan sonra kilitlendiğini tespit etti.

Bir başka görgü tanığı ise ifadesinde, söz konusu saatlerde balkonda otururken müzik sesi duyduğunu, cami yakınlarındaki bir araç otoparkına markası, rengi ve plakasını alamadığı bir aracın geldiğini ve yüksek sesle müzik yayını yaptığını belirtti.

Bölgedeki çarşı-mahalle bekçileri ve devriye ekiplerinin, iddiaya konu olaya yönelik herhangi bir müdahalesinin olmadığı, bu yönde polise ihbarda bulunulmadığı belirlendi.

Çevredeki güvenlik ve MOBESE kayıtlarının incelemesinin sürdüğü, olayla ilgili "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama" suçundan adli işlem başlatıldığı belirtildi.

MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA

İzmir Müftülüğü, Karşıyaka ilçesindeki bir caminin hoparlöründen müzik yayını yapıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Müftülükten yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya mecralarında, Karşıyaka ilçesindeki bir caminin hoparlöründen müzik yayını yapıldığı yönünde iddiaların yer aldığı belirtildi.

Söz konusu iddianın doğru olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu gece 03.40 sularında ilimiz Karşıyaka ilçesindeki bir camimizin hoparlörlerinden ezan dışında bir yayın yapıldığına ilişkin sesli görüntüler bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır. İlimiz genelinde merkezi ezan sisteminin tamamen kapalı olması sebebiyle böyle bir vakanın yaşanması mümkün değildir. Yapılan inceleme neticesinde de cami civarında bazı gençlerin araçlarıyla dolaşırken yüksek sesle bahse konu müzik yayınını yaptıkları tespit edilmiştir. Netice itibariyle olayın camimizle bir ilgisi bulunmamaktadır."

İzmir Müftülüğü, 20-21 Mayıs'ta bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması üzerine merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verildiğini duyurmuştu.

MÜFTÜ BALKAN: İZMİR ÜZERİNDE BİR OYUN OYNANIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "Öncelikle cami ile ilgili bir durum yok. Arabadan çalan müziği camiden yayınlanıyormuş gibi sosyal medyada yayan şahıs emniyet tarafından yakalanacaktır diye umuyoruz. Zaten geçmişteki olaylardan dolayı diken üstünde bir konu bu. Biz müftülük olarak önlemimizi almıştık; merkezi sistemden yayın yapılması mümkün değil. İzmir üzerinde bir oyun oynanıyor. Kim ne amaçla bu videoyu bu şekilde algı oluşturmak maksadıyla yayınladı, anlayabilmemiz mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

YÜCEL'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konunun aydınlığa kavuşturulmasının ardından ikinci bir açıklama yaparak, "İzmir İl Müftümüz, son gerçekleşen olayda camiden müzik yayını yapılmadığını, yayının bir arabadan yapıldığının tespit edildiğini ve merkezi sistemin kapalı olduğunu açıkladı.

Sayın Müftüye açıklaması için teşekkür ediyoruz. Ama diğer sorularımızın cevabını yetkili makamlardan bekliyoruz. Önceki cami saldırılarının failleri neden bulunmuyor'" dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.