Dolar 32,5108
%0.07
Euro 34,8706
%-0.29
Altın 2.451,680
%0.63
Bist-100 9.893,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bir Mutluluk Masalı'

'Bir Mutluluk Masalı'

“Bir Mutluluk Masalı” adlı müzikli-danslı çocuk oyunu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin armağanı olarak internet üzerinden çocuklara sunuldu.

  • Ege Postası
  • 23.04.2020 - 14:37

Alınan korona önlemleri kapsamında çocuklara sokağa çıkma yasağı getirilmesi üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi, başkan Tunç Soyer'in talimatıyla çocuklara  yönelik bir kültür-sanat programı hazırladı. Özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı olması nedeniyle, belediyenin youtube sayfası olan İzmirTube üzerinden yayınlanan etkinliklere ayrıca özen gösterildi.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ahmet Akdeniz; İnternet üzerinden online olarak yaptıkları provalarla bu sürece uyum sağlamaya çalıştıklarını, hem sanatlarını icra etmenin gayretinde hem de çocuklara güzel bir oyun sunmanın kaygıısını taşıdıklarını dile getirdi. Ayrıca oyun ve danslar sırasında sosyal mesafeyi korumak adına yeni estetik çözümler üzerine çalıştıklarını belirtti. Ekip arkadaşlarına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan herkese teşekkür eden Ahmet Akdeniz, böyle bir süreçte çocuklara karşı bir oyun üretmeyi, tarihsel bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti.

Oyunu bu linkten izleyebilirsiniz: https://youtu.be/2URgD7wM8iA

Mavi Sanat Tiyatrosu adına yazan-yöneten: Ahmet Akdeniz, dans: Crystals Dance Academy, koreografi: Firuze Güreşir, oyuncu: Ecem Yüksel, anlatıcı: Yüksel Ünal, dış ses: Nesrin Ünal, müzik: Engin Bayrak, ışık-ses: Yasin Aydoğan

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.