Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1059
%-0.04
Altın 2.279,320
%0.08
Bist-100 8,97
%1.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bir gözü kaybettiysek diğeri bize yeter'

'Bir gözü kaybettiysek diğeri bize yeter'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin El Bab kentindeki operasyonunda DEAŞ'ın vurduğu iki tanktaki yaralılardan birinin Muğla Ortacalı 25 yaşındaki Uzman Onbaşı Abdulkadir Dirmilli olduğu ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 16.12.2016 - 12:09

Nişanlı olan Dirmilli, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, saldırıdan sonra sol gözünün görmediğini belirtip, "Çok şükür kol, bacak yerinde duruyor. Bir gözü kaybettiysek diğeri bize yeter. Bir an önce iyeleşip, görevime dönmek istiyorum" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki El Bab şehrindeki operasyonu sırasında, DEAŞ'ın tow silahı ile geçen 12 Aralık'ta vurduğu iki leopard tankından birinde bulunan Uzman Onbaşı Abdulkadir Dirmilli yaralandı. Saldırının ardından helikopterle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilip, tedaviye alındı. Sol gözü görmeyen Dirmilli'nin bunun dışında genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

'ÇOK ŞÜKÜR KOL BACAK YERİNDE DURUYOR'
Facebook'taki sayfasında bir paylaşımda bulunan Uzman Onbaşı Dirmilli şunları yazdı:

"Dualarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağolun arıyorsunuz ama telefonlarımı açamıyorum. Başım çok ağrıyor. Şu an kimseyle konuşmak istemiyorum. Sol gözümün görmemesi dışında hiçbir şeyim yok. Çok şükür kol, bacak yerinde duruyor. Bir gözü kaybettiysek diğeri bize yeter. Bir an önce iyeleşip, görevime dönmek istiyorum. Geride kalan arkadaşlarım zor durumda. Gözümü geri kazanmak için birkaç ameliyat olacağım. Şu an yaralarımın iyileşmesini bekliyoruz."

 ANNESİYLE TELEFONLA KONUŞMUŞ
Abdulkadir Dirmilli'nin annesi Havana Dirmilli, bugün ilk kez oğluyla telefonla konuştuğunu söyledi. Anne Dirmilli'nin anlattığına göre uzman onbaşı Abdulkadir Dirmilli olayı şöyle anlattı: 

"Tankın vurulduğunu telsiz anonsuyla bildirdim. Sonra dışarı nasıl çıktığımı ben de tam olarak bilemiyorum. O tanktan nasıl kurtulduk halen aklım almıyor. Şu an bir mucize eseri hayattayım. Subayımız, 'Sesime gel' diye emir verdi. Ben de onun emri doğrultusunda ilerledim. Şu an bir arkadaşım da komada. İnşallah, sağlığına kavuşur." 

Oğlu Abdulkadir'in birkaç defa ölümden kurtulduğunu anlatan Havana Dirmilli "Oğlum daha önce de PKK ile mücadelede vurulma tehlikesi atlattı. Allah herkese sabır versin. Her gün diken üstünde yaşıyoruz. Çocuklarımızın iyi haberi için dualarımızı eksik etmiyoruz. Çocuğuma ve silah arkadaşlarına Allah acil şifalar versin" dedi. 

Oğlu Abdulkadir'i iki ay önce nişanladıklarını da anlatan anne Dirmilli, "Yazın düğününü yapmayı planlıyorduk. Yaralandığını duyunca babası, nişanlısı ve nişanlısının babası ile iki dayısı, Gaziantep'e hastaneye yanına gittiler. Şu an babası oğlumun başında. Dün de oğlumun doğum günüydü. Ailesi olarak yatağında doğum gününü kutladık" diye konuştu. 

Atatürk Mahallesi Muhtarı Talat Dirmilli de yeğeni Abdulkadir Dirmilli'nin sözleşmeli asker olarak üç yıldır görev yaptığını belirterek, "Şimdi yeniden ikinci üçüncü yıl için sözleşme imzalamıştı. Yaralandığını biz de Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden öğrendik. Kendisinden gelecek iyi haberleri bekliyoruz" dedi.  (DHA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.