Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bergama'nın 3 köyünde geniş çaplı kanser taraması yapılsın'

'Bergama'nın 3 köyünde geniş çaplı kanser taraması yapılsın'

Siyanür yöntemiyle altın çıkarıldığı için son yıllarda kanser vakalarının arttığını savunan ünlü çevreci avukat Senih Özay, başta İzmir Valiliği ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurumlara dilekçe yazarak,Bergama’nın Çamköy, Ovacık ve Narlıca köylerinde kanser taraması yapılmasını istedi. 'Bergama'nın 3 köyünde geniş çaplı kanser taraması yapılsın'

  • Ege Postası
  • 19.12.2017 - 15:41

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Çevreci avukatlardan Senih Özay, siyanür yöntemiyle altın madeni çıkarılan, İzmir İdare Mahkemesi, Danıştay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin altın madenini iptal etmesine karşın hala süren altın çıkarma işleminin gerçekleştiği Bergama’nın 3 köyünde kanser taraması yapılması amacıyla İzmir Valiliği, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Takip birimine bir dilekçe ile başvurdu.

BÖLGEDE KANSER VAKASI ARTMIŞTIR

Ünlü avukat Senih Özay, söz konusu madenin bulunduğu Bergama’nın Çamköy, Ovacık, Narlıca köylerinde kanser vakalarının arttığını savunarak, başta bu üç köy olmak üzere ilçede ciddi bir kanser tarama yapılması ihtiyacının ortaya çıktığını belirterek, “Özellikle bu üç köyde yaşayan vatandaşlarımızla ilgili kanser taraması zorunlu hale gelmiştir. Halk sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını daha önce de ifade ettiğimiz bölgede kanser vakası artmıştır. Endişemiz henüz ortaya çıkmayan ve tespit edilmeyen yoğun bir kanser hastalığının varlığı üzerine. Bu nedenle kurumunuz tarafından üç köyde geniş çaplı bir kanser taraması yapılmasını bekliyor ve talep ediyoruz” dedi.

ENDİŞEMİZ; ORTAYA ÇIKMAYAN-GÖRÜLMEYEN CİDDİ-YOĞUN KANSER VARLIĞIDIR

Anayasa’nın 56’ıncı maddesinin de herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunun altını çizdiğini dile getiren Avukat Senih Özay, İzmir İdare Mahkemesi, Danıştay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) altın madeninin çalışmasını durdurmasına karşın yargı kararlarının arkasına dolanarak çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti:

“Bu konuda İzmir İdare Mahkemesi, Danıştay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu kanser üreticisi altın madenini iptal etmesine rağmen yargı kararının da arkasına dolanılarak ısrar sürdürülmüştür, sürdürülmektedir. Ekte de görüldüğü gibi yörede halk sağlığı yönünden kanser hastalığının patlaması söz konusuydu ve günümüzde artık patlamıştır. Endişemiz ortaya çıkmayan görülmeyen ciddi - yoğun bir kanser varlığıdır.”

ÜÇ KÖYDE GENİŞ ÇAPLI BİR KANSER TARAMASI YAPILMALI

Avukat Senih Özay, kanser taraması yapılması talebinde bulundukları aynı dilekçeyi Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB), İzmir Tabip Odası, Bergama Belediye Başkanlığı, Türk Kanser Vakfı’na, Ege ve Dokuz Eylül üniversiteleri Rektörlüğü’ne de gönderdiğini belirterek, kanser taramasının gerekli olması durumunda bu kurumlarla işbirliği halinde yapılmasının uygun olacağını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.