Dolar 32,4883
%0.13
Euro 34,8228
%0.29
Altın 2.489,920
%1.12
Bist-100 9.535,00
%0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Belli bir siyasi odağın darbecilik gündemi var!'

'Belli bir siyasi odağın darbecilik gündemi var!'

Partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, darbe çağrısı tartışmasına ilişkin ''Türkiye'nin darbe gündemi yoktur. Fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır"dedi. Öte yandan Çelik, salgın konusunda rehavete kapılmamak gerektiğini ve kurallara uyulmazsa yeni sıkıntılar doğabileceğini bir kez daha yineledi.

  • Ege Postası
  • 12.05.2020 - 18:12

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasının başında, dünyada ve Türkiye'deki corona virüs mücadelesine değinen Çelik, ''virüs salgınıyla ilgili hem dünyada hem de Türkiye'deki gelişmelere katkı sağlamaya çalışırken hem de ülke gündemi ile ilgileniyoruz'' dedi.  

Ömer Çelik ayrıca, bütün hemşirelerin gününü kutlayarak şükranlarını iletti. 

Sözcü Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar:

''Geçtiğimiz günlerde bir ülke yaşlı vatandaşlarını corona virüs mücadelesinde koruyamadıkları ifade etti. Bizde ise durum salgın hastanelerimiz hızlı bir şekilde ilerliyoruz.   

DARBE ÇAĞRISI TARTIŞMASI

Anti demokratik açıklamalarda bulunanlara, darbe ifadesini kullanan kişilere parti yönetimlerinden destek geldi. Hükümet konuları konuşulmasın nedeniyle darbe konusu gündeme getirildi. Bu çirkin konunun gündeme gelmesi sonucu biz de demokratik namus dersi verdik.Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır.Türkiye'de demokrasi yerleşiktir. Türkiye'nin tedbir alması gerek tek bir konu vardır bu iflah olmaz zihniyetin nasıl yok alt edileceğidir.

LİBYA'DAKİ SON GELİŞMELER

Misyonlarımız hedef alınırsa Hafter meşru hedefimiz olur. Kalıcı ateşkesin sağlanmasını istiyoruz ve buna destek veriyoruz. 

TÜRKİYE'NİN NORMALLEŞME TAKVİMİ

Virüs tehdidi hala geçmiş değil. Kurallara uymazsak yeni sıkıntılar yaşarız. Umutlu olmamız gerekir. Salgın sonrası dünyanın durumunu tartışıyoruz. 

HDP-İYİ PARTİ ARASINDAKİ TARTIŞMALAR

Çelik, yeni tip koronavirüs kapsamında alınan tedbirlere ilşkin HDP-İYİ Parti arasındaki tartışmalara ilişkin ''Bu Millet İttifakı kimlerden oluşuyor, bunu bilmek herkesin hakkı." dedi.

AKŞENER'İN 'MEMLEKET MASASI' ÖNERİSİ

AK Parti Sözcüsü Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'memleket masası' önerisiyle ilgili de şunları kaydetti:

''En temel asgari meşruiyete, nezakete dikkat edilmeden masa kurmanız sadece bir fantezi olarak kalır. Meşruiyetin en temel ilkelerini ihlal edenlerle hangi zeminde bir araya geleceksini? Gündeme almamız için sebep yok."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.