Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Barış abi'lerinin şarkılarını söylediler

'Barış abi'lerinin şarkılarını söylediler

550 kişilik Bornova Belediyesi çocuk korusu Kurtalan Ekspres eşliğinde ‘Barış Abi’lerinin şarkılarını seslendirdi, izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu

  • Ege Postası
  • 24.04.2017 - 12:43

Bornova Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı özel bir konser ile kutladı. Bornova’daki okullarla işbirliği yapılarak oluşturulan 550 kişilik dev çocuk korosu, Barış Manço şarkılarını Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Kurtalan Ekspres eşliğinde söyledi. Her 23 Nisan’da yapılan kortej yürüyüşü de yine binlerce Bornovalının katılımıyla gerçekleşti. Çocuklardan Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmalarını isteyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu güzel ükeyi aydınlık, güzel günlere taşıyacak olan sizlersiniz.” diye konuştu.

BORNOVA SOKAKLARI KIRMIZIYA BOYANDI 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Bornovalılar,  Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na yürüdü.

Bando eşliğinde Mustafa Kemal Caddesi boyunca gerçekleşen yürüyüşte marşlar hep bir ağızdan söylendi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, meclis üyeleri, muhtarlar, sporcular, çok sayıda derneğin ve vatandaşların katılımıyla yapılan korteje, motosiklet kulüpleri ayrı bir renk kattı. Türk Bayrakları ile Bornova sokakları adeta kırmızıya boyandı.

AŞIK VEYSEL'DE 550 KİŞİLİK DEV KORO

Kortejin sona erdiği Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, özel konsere ev sahipliği yaptı. Bornova Belediyesi’nin Bornova’daki okullarla işbirliği yaparak oluşturduğu 550 kişilik çocuk korusu ve Kurtalan Ekspres grubuyla birlikte sahneye çıktı. Barış Manço şarkıları ile başlayan konser, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı ile son buldu.

Konser sonunda çocuklara hitap eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu güzel ükeyi aydınlık, güzel günlere taşıyacak olan sizlersiniz. Sizlerden Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmanızı istiyorum” diye konuştu.

Konseri Başkan Olgun Atila birlikte izleyen Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ise 23 Nisan’ın geçmişi, bugünü ve yarını temsil ettiğini ifade ederek, “Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini bu bayrama sonsuza dek sahip çıkalım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.