Dolar 32,5435
%-0.01
Euro 34,8597
%-0.02
Altın 2.435,800
%0.23
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Askıda Ekmek' projesi Bornova’da da başladı

'Askıda Ekmek' projesi Bornova’da da başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ekmek fiyatındaki artışa karşı başlattığı "Askıda Ekmek” projesine bir destek de MHP Bornova İlçe Başkanlığından geldi.

  • Ege Postası
  • 04.08.2018 - 14:32

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ekmek fiyatındaki artışa karşı Ankara’da başlattığı "Askıda Ekmek” projesi büyük ilgi gördü. MHP lideri Bahçeli “Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncıyla paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde 'Bana askıdan bir ekmek verebilir misin'' diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli. Unutmayalım ki inancımız 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' esasına dayanmaktadır.” demişti.

“Komşusu açken, tok yatan bizden değildir”

“Komuşumuz açken tok yatmayalım” sloganıyla yola çıkan Bahçeli'nin öncülük ettiği projeye İzmir’den de destek geldi. Projeye büyük önem verdiklerini belirten MHP Bornova İlçe Başkanı Av. İbrahim Yayla “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyin başlatmış olduğu “Askıda Ekmek” projesini, milletvekilimiz Tamer Osmanağaoğlu İl Başkan Yardımcımız Şevket Alptekin, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Nazlı Tutucu ve Milletvekili Adayımız Barış Atila’nın katılımlarıyla Bornova ilçemizde başlattık. “Komşusu açken, tok yatan Bizden değildir.” diyen bir Peygamberin ümmeti, vakıf müessesini dünyaya kazandırmış bir neslin evlatları olarak tüm halkımızı kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

ASKIDA EKMEK PROJESİ NASIL İŞLİYOR'

Türkiye'de aslında kökleri çok eskilere dayanan bir uygulama olan “Askıda Ekmek” projesi şu şekilde işliyor: Fırına gittiğinizde 2 ekmek parası ödüyorsunuz fakat 1 adet ekmek alıyorsunuz. Ekmekleri de satın alırken şunu diyorsunuz: İki ekmek birisi askıda. Ardından fırın sahibi sizin için askıya yani ekmeklerin biriktiği noktaya bir adet ekmek bırakıyor. Gün içinde ihtiyacı olan birisi gelip "Askıda ekmek var mı'" diye soruyor. Eğer askıda ekmek varsa bu kişi ekmeği herhangi bir ücret ödemeden alabiliyor.

ÖDEMİŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı "Askıda Ekmek" projesine bir destek de Ödemiş İlçe Başkanlığından geldi.

MHP Ödemiş İlçe Başkanı İsmail Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyayı ilçedeki 3 farklı noktada başlattıklarını söyledi.

Zamanla bunların sayısının artacağını vurgulayan Poyraz, "Peygamberimizin de dediği gibi 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' sözünün karşılığı olarak bu kampanyanın daha geniş sahalarda uygulanması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

TİRE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı "Askıda Ekmek" projesine bir destek de Tire İlçe Başkanlığından geldi. 

MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk olarak 3 fırında askıda ekmek kampanyasını başlattıklarını söyledi. 

Kıvrak, ihtiyaç sahiplerinin onurlarını kırmadan gerçekleştirecekleri bu kampanyanın Tire'de Ekmek Teknesi, Ege Unlu Mamüller ve Şahinler Ekmek Fırını'nda sürdürüleceğini kaydetti.

Kampanyanın ilk gününde fırınlara giderek bağışta bulunan MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak'a yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kadın Kolları Başkanı Sabriye Tarlı da eşlik etti. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.