Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti sloganını buldu

AK Parti sloganını buldu

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun propaganda çalışmalarında kullandığı, “İzmirliyiz yaparız” sloganına karşı, “Çok kolay by Binali Yıldırım” diyecek.

  • Ege Postası
  • 25.01.2014 - 10:48
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – İzmir’de CHP ile AK Parti arasında slogan yarışı yaşanıyor. 2009 yerel seçim öncesinde “İşimiz İzmir gücümüz İzmir” sloganıyla propaganda çalışması yapan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014 yerel seçim öncesi “İzmirliyiz yaparız” diyerek sahalara indi.

REKLAMLARLA DONATILDI

Kocaoğlu, “kentin dört bir yanındaki reklam panolarına ve otobüs durukları “İzmirliyiz yaparız” sloganıyla donattı. Bu durum, “Erzincanlı rakibi Binali Yıldırım’a gönderme” olarak yorumlandı.

ÇALIŞILDI
Kocaoğlu’nun “İzmirliyiz yaparız” söylemine karşın Yıldırım’ın ekibi günlerdir kendi sloganlarını oluşturmak için kafa yordu. Yıldırım için, “Çok kolay BY Binali Yıldırım” sloganı belirlendi.

BAŞ HARFLERİ
"By" kelimesi ingilizcede yapan anlamında kullanılıyor. Ayrıca Binali Yıldırım'ın isim ve soyisminin baş harflerini simgeliyor.



'ÇOK KOLAY DEĞİL

'Çok Kolay BY Binali Yıldırım olarak açıklanan slogana ilk tepki rakip parti CHP'den geldi. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Yıldırım'a slogan üzerinden şöyle yüklendi. 'Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından savcıya talimat vermek, savcıları, polisleri görevden almak çok kolay, İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürü emrinde çok kolay, bacanağı mesai dışında savcıya götürüp, ifadesi aldırmak ve serbest bırakmak çok kolay, çıkar sağladığınız yandaşlardan özel parfümler gelsin çok kolay, hukuku adaleti öldürüp leşlerinden gelen kokuya parfüm sıkın çok kolay. Kentin en güzel yerlerinde 1. derece SİT'i 3. dereceye düşür, yandaşlarına peşkeşe hazırlan çok kolay. Savcı, müsteşar tarafından baskı altına alınsın çok kolay. Zor olan tek şey var İzmir'de seçim almak. O çok kolay değil. 'İzmirli'yiz yaparız' hukuku, adaleti katledenleri sandığa gömeriz çok kolay.ö

'İZMİR'DE İŞİ ZOR DEĞİL İMKANSIZ

MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, Yıldırım'ın işinin kolay değil imkansız olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi. 'Binali Yıldırım için gemi sahibi olmak çok kolay. Pis kokuları parfümle örtmek kolay değil. İzmirli'nin iradesini almak kolay değil. İzmirliler'i hafife almasın. İzmirliler 'hop kardeşim, nereye gidiyorsun O kadar da kolay değil' der. İzmir'de işi zor değil imkansız

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.