Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Agoralı kadınlar arı gibi çalışıyor

Agoralı kadınlar arı gibi çalışıyor

Konak Belediyesi Semt Merkezlerinden Agora Semt Merkezi’nde kadınlar hem deşarj oluyor hem de binbir çeşit el işi üretiyorlar

  • Ege Postası
  • 25.03.2013 - 10:01
İZMİR- Agora Semt Evi adeta el işi üretim merkezi gibi çalışıyor. Kadınlar dur durak bilmeden hocaları eşliğinde muhteşem el işi ürünlerine imza atıyorlar.  Son derece özgün tasarımları hayata geçiren kursiyerlerin ürünleri Konak Belediyesi’nin şehrin çeşitli yerlerinde bulunan satış vagonlarında satışa sunuluyor. Kadınlar boş zamanlarını değerlendirmek için başladıkları kurstan böylece para kazanmış, aile bütçelerine katkıda bulunmuş oluyorlar.

 Konaklı kadınların ve çocukların başarılarıyla her zaman gurur duyduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Ev kadınları evlerinden çıkıp hem sosyal bir ortamda yeni arkadaşlıklar kuruyor hem farklı el işleri öğreniyorlar hem de yaptıkları ürünleri satarak ufak da olsa gelir elde ediyorlar. Günlük streslerinden, sıkıntılarından da bir parça uzaklaşıyorlar. Hayatlarına renk geldiğini düşünüyorum. Hayata karşı biraz daha motive olan kadınlar, bu sayede çocuklarına ve eşlerine de daha hoşgörülü oluyorlar” diye konuştu.  

Konak Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Meltem Erdem tarafından verilen kurslara ilgi günden güne artıyor. Kimi kızına çeyiz hazırlıyor, kimi evini yeni nakışlarlarla, panolarla süsülüyor. Keçe işinden boncuk işlemeye, örgüden havlu kenarı yapmaya kadar uzanan geniş bir yelpazede ürünler ortaya koyan kadınlar, adeta Agora Semt Merkezi’ni el işi atölyesine  çevirdi.

Semt Merkezi Sorumlusu Ruhsar Özdemir, kadınların yanı sıra çocukların da etüde geldiğini kaydederek, “Merkezimiz bu semtin çehresini değiştirdi. Kadınlara ve çocuklara düzenlediğimiz kurslarla farklı bakış açıları kazandırdığımıza inanıyorum. Yeni hayat gayeleri edindiler. Onların öykülerine yakından tanıklık ediyoruz ve değişimleri gözlemliyoruz. Bunun için hepsi her fırsatta Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan’a şükranlarını, sevgilerini ve teşekkürlerini sunuyorlar” dedi.

Keçeden uğur filleri, balık, yastık, cüzdan gibi pek çok ürün ortaya koyan kursiyerler, Kadınlar Günü için de rengarenk cüzdanlar hazırladı. Özel tasarım atölyelerinden veya hediyelik eşya mağazalarından yüksek fiyatlar ödeyerek alabileceğiniz bu aksesuarları çok daha ucuza Agora Semt Merkezi’nden ve satış vagonlarından alabilirsiniz. Sevdiklerinize özel bir hediye sunmak istiyorsanız, bu merkezlere mutlaka uğramalısınız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.