Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'ABD'nin sağdığı damızlık inek gibi...'

'ABD'nin sağdığı damızlık inek gibi...'

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran'ın bölgedeki ezeli rakibi Suudi Arabistan için 'damızlık inek' benzetmesinde' bulundu. Hamaney'in sert sözleri Suudi Arabistan'da büyük tepki yarattı.

  • Ege Postası
  • 28.05.2017 - 16:09

Hamaney, Suudi Arabistan'ın ABD tarafından 'bir inek gibi' sağıldığını söyledi. Suudi Arabistan'a yönelik İran'ın en yüksek mevkiisinden gelen böylesi bir açıklamanın iki ülke arasında hâlihazırda yüksek olan gerginliği artırması bekleniyor.

Ramazan'ın ilk günü nedeniyle düzenlenen bir törende konuşan Hamaney"Bu tip yönetimler, petrol satışından elde ettikleri serveti halklarının geçimini iyileştirmeye harcamak yerine kafirlere yakın duruyor. Bu aptallar, para vererek İslam düşmanların samimiyetini kazanacağını zannediyor. Ama aslında yakınlık falan yok ve -Amerikalıların da dediği gibi- Amerikalılar yalnızca tıpkı damızlık inek gibi Suudilerin paralarını almak ve sonra da onları kesmek için oradalar" dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinde 110 milyar dolar değerinde silah anlaşması imzalanmıştı. Ortadoğu'da birçok bölgede 'vekalet' savaşları yürüten iki ülke birbirlerinin silah anlaşmalarına sert tepki gösteriyor. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.