Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir Milletvekili'nden Yunanistan için ilginç öneri: 'Borcu Türkiye üstlensin'

HDP İzmir Milletvekili'nden Yunanistan için ilginç öneri: "Borcu Türkiye üstlensin"

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Yunanistan'ın 1,6 milyar Avroluk borcunu Türkiye'nin üstlenmesini ya da sıfır faizli borç vermesini istedi. HDP İzmir Milletvekili'nden Yunanistan için ilginç öneri:

  • Ege Postası
  • 29.06.2015 - 15:04
Kürkçü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Almanya, AB merkez bankası ve IMF'nin Yunanistan'ın değil, paranın çıkarını korumak için Syriza hükümetini baskı altına aldığını söyledi.

Bu yaklaşımın AB'nin ilkelerine ters olduğunu ifade eden Kürkçü, "Avrupa'nın Yunanistan'ın yardımına koşması ve Avrupa'yı kurtarması gerekir. Yunanistan'ın batmasıyla Avro ve Avrupa Birliği büyük çatlakla karşı karşıya kalacaktır" diye konuştu.

'TÜRKİYE, YUNANİSTAN'IN IMF'YE OLAN 1.6 MİLYAR AVRO BORCUNU ÜSTLENMELİ'

Yunanistan'ın yanında HDP olarak yer aldıklarını belirten Kürkçü, Türkiye'nin de yer alması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin Yunanistan'ın IMF'e olan 1.6 milyar avro borcunu üstlenmesini isteyen Kürkçü, zor zamanda komşuya yapılacak en büyük yardımın bu olacağını vurguladı. 

Bunun karşılığında Yunanistan halkının dostluğunu, Ege denizinin bir barış denizine dönüşme imkanının elde edileceğini belirten Kürkçü, böylece sahici bir komşu olma yeteneğinin ispatlanacağını ifade etti. Türkiye'nin 2013 yılında uluslararası kurumlara yaptığı insani yardım tutarının 1,9 milyar dolar civarında olduğunu hatırlatan Kürkçü, Türkiye'nin bu desteğini karşılıksız yapmaya kaynaklarının kafi olduğunu söyledi. Bu desteğin faizli borç olarak da sunulabileceğine dikkat çekti.

 'AK Parti'den 60 milletvekili 3. turda HDP adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'a oy verecek.' iddiasıyla ilgili bir soruya Kürkçü, "Böyle bir senaryoyu birisi bana fısıldamış veya işitmiş değilim. Gazetelerde okuyorum. Hakikaten, samimiyetle söylüyorum aklım bu entrikalara o kadar ermiyor. Ama bu entrikayla bir Meclis Başkanı seçilirse daha başından itibaren entrikacı bir Meclis Başkanımız olacak demektir ki bunu hak etmiyoruz. Neyse hakkı onun gerçekleşmesi lazım. Şuan Meclisin azınlığını oluşturan partinin, Meclisin çoğunluğuymuş gibi Meclisin başına bir başkan taşımaya çalışması kötü bir hesap. Adil, dürüst, etik değil. Bunları akıllarından geçiriyorlarsa yapmasalar iyi olur. Çünkü suç dosyası, siyasi suç dosyası giderek kabaracak demektir." karşılığını verdi. 

HDP'nin üçüncü turdaki tavrına ilişkin bir soruya da Kürkçü, önce birinci turdaki sonuçları görmek istediklerini vurguladı. Bunu gördükten sonra her aşamayı ayrı ayrı değerlendireceklerini belirten Kürkçü, önceden yapılmış bir hesapları bulunmadığını ifade etti. "Nasıl AKP ile hükümet kurmuyorsak; AKP'li bir başkan da seçmek istemeyiz." diyen Kürkçü, belki de kendi adaylarının Meclisin çoğunluğunu kazanabileceğine dikkat çekti. Bunu gördükten sonra sükünet ve ciddiyetle ilkelerine uygun bir şekilde bir karar vereceklerini belirten Kürkçü, hakkaniyet, demokrasiye bağlılık, insan hakları ve hukuk devletine bağlılık gibi ilkeler bakımından hangisi daha az kötü ise onu seçmeleri gerektiğini vurguladı. 

Seçenekler kötüyse yapacak birşey olmadığını dile getiren Kürkçü, Star gazetesinin HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ için kullandığı 'şirret' ifadesini kuvvetle kınadı. Türkiye basının içine düştüğü durumun içler acısı olduğunu ifade eden Kürkçü, bu durumun HDP'ye oy veren 6 milyon seçmene de ağır bir hakaret olduğunu vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.