Dolar 32,5552
%0.03
Euro 34,8489
%-0.05
Altın 2.433,810
%0.15
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yunanistan'a ikinci bozgunu yaşatacağız'

'Yunanistan'a ikinci bozgunu yaşatacağız'

İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, sözde Ermeni ve Rum soykırımlarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasayı meclisten geçiren Yunanistan’ı protesto etti. Yunanistan’ın İzmir konsolosluğu binası önünde yapılan eylemde konuşan İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Tugay Şen, şunları söyledi:

  • Ege Postası
  • 15.09.2014 - 14:35
Sözde soykırımın 100. yılı olarak kabul edilen 2015 öncesinde, “sözde Ermeni Soykırımı” iddialarını kabul etmeyenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasını öngören yasa, Yunanistan Meclisi’nde, 9 Eylül’de yapılan oylamada kabul edildi. Yunanistan’da kabul edilen yasaya göre, uluslararası mahkemeler ve Yunan Meclisi’nin tanıdığı soykırımları kasıtlı olarak ve şiddet suçuna neden olacak şekilde inkar edenler cezalandırılacak.
Yunanistan Meclisi, Ermeni ve Pontus Rum soykırımı iddialarını tanıdığı için, yasaya göre Yunanistan’da “Ermeni ve Rum soykırımları yapılmamıştır” demek hapis ve para cezasına neden olacak. Yasada cezalar 3 ila 6 ay arasında hapis ve 5 bin avrodan 20 bin avroya kadar para cezası olarak belirlendi.

9 EYLÜL’ÜN İNTİKAMINI YASAYLA MI ALACAKSIN!
Sözde Ermeni soykırımını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasayı meclisten geçiren Yunanistan bozguna uğrayacaktır. Yasanın 9 Eylül’de kabul edilmesi de ‘zavallılık’ göstergesidir.
Yunan orduları 9 Eylül’de İzmir’imizde Türk Ordusu tarafından denize döküldü. Yaşadığınız bozgunun intikamını yasayla falan alamazsınız. Çıkardığınız zavallı bir yasadır. İngilizler sizi Türkiye’nin üzerine sürmüşlerdi. Türkiye’yi işgal etmeye kalkıştınız ve denize döküldünüz. Bu olaydan 92 yıl sonra bir tane yasa çıkartıyorsunuz. İstediğin kadar yasa çıkart, sizin İzmir’de denize döküldüğünüz gerçeğini değiştirmez.
Yunanistan’ın kabul ettiği yasa, baştan yeniktir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve İsviçre arasındaki davada verdiği kararla yerle bir oldular. Türkiye’ye düşmanlık besleyenlerin hepsi bozguna uğradı. İsviçre hükümeti AİHM’nin kararına itiraz etti. Bu itiraz, 2015 yılının başlarında karara bağlanacak. Bir kere daha bozguna uğrayacaklar!
Bu kanun tamamen havada asılı kalıyor. Çünkü AİHM kararları bağlayıcı. Yunanistan AB üyesi olduğu için, onun için de bağlayıcı. Çıkarttıkları kanun Avrupa kanunlarına aykırı, uluslararası hukuka aykırı, en temelde de gerçeğe aykırı.

YUNANİSTAN’A DA YASALARINI ÇİĞNEMEYE GİDECEĞİZ
İşçi Partisi olarak daha önce İsviçre, Fransa ve Almanya’da yaptığımız gibi sözde Ermeni soykırımını inkar etmeyi yasaklayan kanunları çiğnemek üzere Yunanistan’a da gideceğiz.  2015 yılı başında AİHM’den kararı çıkartacağız, Türkiye düşmanlarını bir kere daha bozguna uğratacağız! Sonra Yunanistan’a gideceğiz ve o karara dayanarak Ermeni soykırımının yalan olduğunu orada da söyleyeceğiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.