Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'ın stratejisinin  ayrıntıları ortaya çıkıyor

Yıldırım'ın stratejisinin ayrıntıları ortaya çıkıyor

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mini mitinge katıldıktan sonra milletvekilleri ile toplantı yaptı. Toplantıda izlenecek strateji masaya yatırıldı. Yıldırım, “Kendi gündemimiz kendimiz belirleyeceğiz. Karşı tarafın belirlediği gündemin peşine düşmeyeceğiz. Polemikten uzak duracağız. Hizmet üzerinde siyaset yapacağız” dedi. Görüşmede ilçe adaylarının 15 Ocak’a kadar belirlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Yıldırım, ilçe aday listesini Başbakan’ın Japonya gezisi sonrası sunacağı ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 04.01.2014 - 23:56
ONUR ÇAKIR / EGEPOSTASI – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ayağının tozuyla geldiği İzmir’de milletvekilleri ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

BAKAN ODASI

Yıldırım. parti binasından bakan odası olarak bilinen toplantı salonunda AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Hazma Dağ, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’la görüştü. Yıldırım’ın burada izleyeceği strateji ile ilgili bazı bilgiler verdiği öğrenildi. Yıldırım’ın, “Bu süreçte ne yaptığımızı, ne yapacağımızı anlatacağız. Kendi gündemimizi kendimiz belirleyeceğiz. Başkasının belirlediği gündemin peşinden gitmeyeceğiz. Proje ekibimiz var. Gerekli çalışmaları yürütüyorlar. Profesyonel bir ekiple çalışcağız.Görüşmelerimiz sürüyor. Ben bir ilçeye gittiğimde 15-20 araçlık bir konvoyu peşimde istemiyorum. İlçe belediye başkan adayı, onun yanında 3-4 kişi çalışmaları yapacağım. Teşkilatın buna özen göstermesini istiyorum. Oturalım insanları dinleyelim. Biz az konuşalım. Kimseyi rahatsız etmeden bu çalışmayı yürüteceğiz” dediği öğrenildi. Görüşmede ilçelerle ilgili isim konusu ise gündeme gelmedi.

HER VEKİLE İLÇE VERİLECEK
Öte yandan yerel seçim öncesi milletvekillerine ilçeler zimmetlenecek. Vekiller koordinasyonu sağlayacakları ilçelerde çalışma yapacak. Aksaklıkları anında çözüme kavuşturacak. Vekillere verilecek ilçelerin birkaç güne kadar netleşeceği bildirildi.

VEKİL ADAYLAR KONUSU
Yıldırım’ın Konak için milletvekili İlknur Denizli, Bayraklı için düşündüğü milletvekili Hazma Dağ’a durumu bildirdiği öğrenildi. Diğer milletvekillerine de konuyla ilgili bilgi veren Yıldırım, “Arkadaşlarımızın ilçe adaylıkları söz konusu. Ancak Başbakanımız bu konuya sıcak bakmıyor. Kendisiyle bu konuyu tekrar görüşeceğim” dediği kaydedildi. Yıldırım’a yakın isimler ise Konak’ta Denizli’nin aday gösterileceği ancak Dağ’ın birçok komisyonda aktif görev alması nedeniyle burada İsmail Sarı ve Ali Aslan isimlerinin önplana çıktığı bildirdi.

EŞİ DE KATILACAK
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım’la geldiği İzmir’de 2011 genel seçimlerinde Bornova’da tuttuğu evde kalacağı öğrenildi. Yıldırım’ın İzmir’e gelmeden önce evinde gerekli tadilat ve temizlik işlemlerinin yapıldığı belirtildi. Yıldırım’ın saha çalışmalarına zaman zaman eşi Semiha Yıldırım’ın da katılacağı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.