Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hayvanları koruma etkinliğine katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hayvanları koruma etkinliğine katıldı

'Hayvan öldürmek bizim kitabımızda yok' İzmir'de vatandaş emeklilik istedi

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 14:42
Orman ve su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Konak Meydanı'nda "Kuş Cenneti ve Spil Dağı Milli Parkı Tabiatın İçinden" fotoğraf sergisini açtı, Hayvan Hakları konulu etkinliğe katıldı.

"Bakan Eroğlu Kırsal Kalkınma Programı Hibe töreninde konuştu" Haberi okumak için tıklayınız...


Bakan Eroğlu etkinlikte sokak hayvanı sahiplendirdi, köpeklere çip taktı, mama kabı dağıttı ve teknolojik bir ürün olan güneş enerjisi ile çalışan sokak hayvanları su ve beslenme cihazını tanıttı. Konak Meydanı'nda güvercinlere yem atan Bakan Eroğlu hayvanseverlere Menderes Çataltepe Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilatasyon Projesı'ni gerçekleştirme sözü verdi. Eroğlu kısırlaştırılan sahipsiz hayvanların yasa gereği yeniden sokağa bırakılacağını söyledi, "Biz Avrupa gibi sokak hayvanlarını uyutmuyoruz yani öldürmüyoruz. Onlara bakıyoruz, seviyoruz. Öldürmek bizim kitabımızda yok. Doğaya, tabiata, hayvanlara sahip çıkmak bizim yasal görevimiz. Biz hayvanları yaratandan ötürü seviyoruz" dedi. 

Hayvan sevgisini ninesinden öğrendiğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Ninem hep bana 'kedi ve köpekleri sev ama onları rahatsız etme' diye öğütler verir hayvanlara iyilik yapanlanlarla ilgili masallar anlatırdı. Zaten bizim kültürümüzde, kanunlarımız da hayvana zarar vermek, öldürmek yoktur. Amacımız sokak hayvanları kısırlaştırıp, kayıt altına almak, sahiplendirmek ve insanı hayvan hakları konusunda eğitmektir. Yaz tatilinde çocuklara köpek alıp dönüşte sokaklara bu hayvanların terk edilmesini önleyeceğiz. Türkiye genelinde geçerli olacak kayıt sistemiyle bunun önüne geçeceğiz. Hayvanlara nüfus cüzdanı gibi kimlik çıkaracağız. Sokaklarda su ve beslenme odakları sayısını arttıracağız" dedi.

SENİN AMACIN NE'
Etkinlikte bakanın önünde kendini yere atan ve "Senin itin köpeğin olayım. Ne olur bana da yardım et. Emekli olamıyorum" diyen 72 yaşında ki Sadık Akın herkesi şaşırttı. Eroğlu, "Basının önünde niye böyle yapıyorsu? Senin amacın n? Yerden kalkar mısı? Arkadaşlarımız sorununa yardımcı olacak" dedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak ta "Sen bu sözlerle seni yaratana karşı günah işliyorsun" dedi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.