Dolar 32,5120
%0.2
Euro 34,7373
%0.05
Altın 2.489,540
%1.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkeş: İktidar ağlamaktan vazgeçsin

Türkeş: İktidar ağlamaktan vazgeçsin

MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, iktidarın artık ağlamaktan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, ''Terör saldırısı ve bomba kurbanı çocuklara, şehitlere, Irak, Suriye'deki Türkmen'in yaşadıklarına ağlamıyorsanız Filistin'de ağlamışsınız ne yazar'' dedi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2012 - 16:02
ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Hükümet'in dış politika konusunda kamuoyunu aydınlatmadığını savunarak, yapılan açıklamaların tatmin edici olmaktan uzak ve muğlak ifadeler içermemesi gerektiğini kaydetti.

Başbakan ve Dışişleri Bakanı'na yönelttikleri sorulara bugüne kadar tatmin edici hiçbir yanıt alamadıklarını anlatan Türkeş, şöyle konuştu:

''Malatya Kürecik'e yerleştirilen radar isteminin mülkiyeti, nihai kontrol ve yetkisi kime aittir Bu kimin işine yarayacaktır 10 yıldır iktidardasınız bu füzeleri keşke şimdi değil de daha evvel yerleştirseydiniz. Türkiye'nin güvenlik ve tehdit algılamalarında değişiklik olmamıştır. Ama NATO'nun hamiliği altında bir Türkiye görüntüsü kabul edilemez. Türkiye NATO'ya muhtaç olmayıp kendi güvenliğini sağlayabilecek güçtedir. Yoksa ustalık dönemi AKP Hükümeti olarak buna inanmıyor musunuz Ege'de bulunan 3 adamız iki yıl öncesine kadar vatandaşlarımızın piknik yaptığı, teknelerin turlar düzenlediği yer iken bugün artık Yunanistan'ın elinde. 2 yıl içinde ne değişti de vatandaşlarımız bu adalara gidemiyor. Aidiyeti belirsiz adalar kategorisine giriyorsa neden Yunan bayrakları asılı Türkiye'nin başkentinde bir okulda tarih dersinde Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığı öğretiliyor. Sayın Başbakan, sayın Dışişleri Bakanı bundan haberiniz var m? Türk çocuklarına bu yalanların okutulmasına razı mısınız, bu mu ustalık döneminiz'''

Türkeş, bazı büyükelçi ve başkonsolosların mektupları göndererek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Müsteşar'ın uygulamalarını ağır dille eleştirdiklerini ve tepkilerini dile getirdiklerini savunarak, ''Böylesi dönemde büyükelçilerin yaptığı bu çıkışlar son dere anlamlıdır. Dışişleri Bakanlığı'nın içine düştüğü durumun diplomatlarca itirafı ve acı ifadesidir'' dedi.

Bulgaristan'da soydaşların siyasi hayatına müdahalede bulunulduğu, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden ayrılan grubun desteklendiği yönünden propaganda iddiaları olduğunu kaydeden Türkeş, ''Bu iddialar doğru ve AKP Hükümeti Bulgaristan'da diğer siyasi partiyi el altından da olsa destekliyorsa bunu kınıyor ve Hükümet'i uyarıyoruz. KKTC'de de benzer bir iddia dile getiriliyor, UDP içerisindeki siyasi mücadelede taraf tutuğunuz ileri sürülmektedir'' diye konuştu.

Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Türk dünyasına yönelik eleştirerek komik duruma düştüğünü ileri sürerek, iktidarın Türk dünyası ile ilişkilerde çok zayıf olduğunu söyledi. Türkeş, ''Lütfen artık ağlamaya son verin. Terör saldırısı ve bomba kurbanı küçük çocuklara, şehitlere, Irak ve Suriye'deki Türkmen'in yaşadıklarına ağlamıyorsanız Filistin'de ağlamışsınız ne yazar. Yine de dünya tarafından ciddiye alınmazsınız'' görüşünü savundu. (Ntvmsnbc)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.