Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'TBMM’de kadın milletvekilleri için annelik izni yok'

"TBMM’de kadın milletvekilleri için annelik izni yok"

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, üçüncü çocuğu için hamile. 7 aylık hamile olan Bakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kadın milletvekilleri için annelik izni olmadığını dile getirdi. Hazırlanan iç...

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 10:51
AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, üçüncü çocuğu için hamile. 7 aylık hamile olan Bakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kadın milletvekilleri için annelik izni olmadığını dile getirdi. Hazırlanan iç tüzükte bu hususun dikkate alınmadığını hatırlatan Bakır, Başbakan'ın üç çocuk çağrısını da doğru buluyor.

    Milletvekili Bakır, hamile olmasına rağmen seçim bölgesindeki çalışmaları hızla sürdürüyor ve birçok programa katılıyor. Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen programların tamamına katılan Bakır’a oğlu eşlik ediyor. Sürekli yanında küçük kızını getiren Bakır, bu kez bir değişiklik yaptığını ve oğlunun da kendisiyle birlikte olma talebini geri çevirmediğini aktardı.

    Hamile olmasına rağmen programlara zorlanmadan katıldığını aktaran Bakır, milletvekillerinin, memurlar gibi annelik izni olmadığını dile getirerek, TBMM’nin iç tüzüğünde bu konuyla ilgili bir değişiklik yapılabileceğini anlattı. "Meclis iç tüzüğünde kadın milletvekillerinin hamile kalacağı düşünülmediği için onlara annelik izni yok” diyen Bakır, şöyle konuştu: “Bizler memurlar gibi izin yapamıyoruz. Ama ben programlara katılıyorum ve çok da etkilemiyor. İzin verilmiş olsaydı bile ben hamileliğimdeki son aya kadar çalışacaktım. Ama herkes benim gibi dayanıklı olmayabilir. Hamileliğini zor geçiren kadınlarımız var. Onlar için Meclis'teki iç tüzükte bir değişiklik yapılabilir. Hamilelik sürecim sorunsuz ilerliyor. Her türlü çalışmamızı yapıyoruz. Zorluk çekmedim. Hiçbir çalışmamızı aksatmadık, ilçelere bile gittim. İftara gidip sahur saatlerinde Kayseri'ye döndüğümüz zamanlar oldu. Bu süreçte ben beslenmeme dikkat ederek sorun yaşamadım."

    Milletvekili Bakır, Başbakan’ın 3 çocuk çağrısını doğru bularak, yapılan araştırmalarda Türkiye’nin batı ve Orta Anadolu Bölgesi'nde nüfusun düştüğünü belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.