Dolar 32,5351
%-0.02
Euro 34,8611
%0.09
Altın 2.428,460
%0.22
Bist-100 9.706,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şirintepe’de Tatlı Son

Şirintepe’de Tatlı Son

Evlerinin icra yoluyla satılacağını belirterek geçtiğimiz hafta içinde CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapan Çiğli Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi’nin sorununu Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak çözdü. Mutlu sona ulaştıkları için ellerinde çiçeklerle Başkan Solak’a teşekküre gelen kooperatif sakinleri, kendi elleriyle Başkan Solak’a baklava yedirdiler.

  • Ege Postası
  • 08.10.2013 - 12:02
İZMİR- Kooperatif üyelerinin geçtiğimiz günlerde Genel Merkez önünde eylem yapmaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeleri üzerine Başkan Solak, konunun gelişim süreciyle ile ilgili olarak Ankara’ya gitti.  Ankara’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve görevlendirilen kişilerle görüşme yapan Başkan Solak, konunun tarafları ile de görüşerek sorunu çözdü. Kooperatif yetkilileri, müteahhit firma ve yetkili kişilerle bir araya gelen Başkan Solak, icra işleminin yapılmasını durdurdu.  Bu gelişmeler üzerine İzmir’e mutlu dönen Şirintepe kooperatifi üyeleri, soluğu Başkan Metin Solak’ın yanında aldılar. Mahalle sakinleri Başkan Solak’a çiçek getirdiler ve çiçeğe de “Karanlık geçmişi geride bırakıp, aydınlık geleceğe birlikte yürümek dileğiyle” yazılı not iliştirdiler. Kooperatif sakinlerini makam odasında ağırlayan Başkan Solak, misafirlerine baklava ikram etti.  Sorunu çözümlenen mahalle sakinleri de Başkan Solak’ı sık sık alkışladılar ve kendi elleriyle Başkan Solak’a baklava yedirip, “En büyük başkan bizim başkan” sloganları attılar.

 Başkan Solak, “Evinizde güle güle oturun”

 Sorunu çözümlemekten ve insanları güler yüzlü görmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Solak şöyle konuştu; “Gönül isterdi ki insanlar yaptıkları her şeyi iyi yapsın. Yanlışlıklar insanları üzüyor ve bu yanlışları düzeltmek,  toparlamak sorumluluk sahibi insanların üzerine kalıyor. Biz de sorumluluk sahibi yönetici olarak dostlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık. Bu süreçte insanlar birbirini üzdüler. Hatalar kusurlar insanlar için. Gelip geçmiş olsun, Allah daha beterinden saklasın. Sizlerin dişinden tırnağınızdan artırarak bir araya getirdiğiniz evinizi korumak da insan olarak bize düşer. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Hiçbir zaman da sizin mağdur olmanızı istemedim. Hep sizin haklılığınızı savundum. Ailenizle huzur içinde güle güle oturun evinizde. Geç oldu ama temiz oldu. Herkese gelmiş geçmiş olsun.”

YAPILAN BAŞKAN SOLAK'A SİYASİ KOMPLO MU'

 Ayvalı, “Çok mutluyuz, teşekkür ediyoruz”

 Grup adına konuşan Hüseyin Ayvalı, Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu olmak üzere herkesin kendilerine çok yakın davrandığını ve sorunlarıyla yakından ilgilendiğini söyledi.  Diğer siyasi partilere de uğradıklarını ancak kimsenin kendilerini dinlemediğini belirten Ayvalı, “CHP’ye gidince insan olduğumuzu hatırladık. Bizi çok güzel karşıladılar. Genel Başkan bizi bizzat dinledi.  Sorunumuza çok insancıl yaklaştı. Başkanımız Metin Solak da Ankara’ya gelerek bizimle bizzat ilgilendi. Hepimiz çok üzüldük.  Zeytin ekmek yiyerek evimize sahip olmuştuk. Elimizden giderse çok üzülürdük. Şu an biz çok mutluyuz. Bize bu duyguları yaşattığı için Başkanımız Metin Solak’a çok teşekkür ediyoruz. Hep kendisinin yanında ve destekçisiyiz” dedi.

 Kara, “111. bayramımı yaşadım”

 Ev sahiplerinden Osman Kara da 55 yaşında olduğunu ve hayatı boyunca 110 bayram gördüğünü ama bugün 111. bayramını yaşadığını söyledi. “Bugün benim 111. bayramım. Hayatımın en mutlu günlerimden birini yaşıyorum.  Dişimden tırnağımdan artırarak aldığım evimi az daha kaybedecektim.  Ama şimdi evimle ilgili sorun çözüldü, işte bana bugün bayram.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.