Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Sınav sorularının açıklanması kahramanlık değildir'

'Sınav sorularının açıklanması kahramanlık değildir'

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Başbakan’ın ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda açıklanmayan soruların açıklanması için Milli Eğitim Bakanı’na talimat vermesini eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2014 - 13:10
Konuyla ilgili bir soru önergesi veren ve Haziran ayında Adalet Bakanı’nın ‘soruların açıklanmamasını yanlış buluyorum’ açıklamasını eleştirerek ‘Bakan iyi polis rolünü mü oynuyor’ diyen Güven, “Bu sorun milyonlarca gencimizi, öğrencimizi aylardır meşgul ediyor. Sorun, sanki muz cumhuriyetinin sorunu da Başbakan şimdi müdahale ediyor. Kaldı ki Milli Eğitim Bakanlığının ve YÖK’ün sorunu olan bu konunun Başbakan talimatıyla mı son bulması gerekiyo?  Bir çok gencin geleceğini belirleyen sınav sorularının açıklanmasının siyasi rant için istismar edilmesine gerek yok” dedi.

‘SEÇİM YATIRIMI’
Mart ayında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdiğini hatırlatan Güven, sorularına hala cevap verilmezken Başbakan’ın kendisinin de aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi böyle bir açıklama yapmasını ‘manidar’ bulduğunu söyledi. Güven, “Sorular açıklanmayarak Bilgi Edinme Kanunu kapsamı dışına çıkarılmış ve yargı yolu da kapatılmıştı. Kanunen yanlış olan bu uygulamaya aylardır itirazlar sürerken Başbakan’ın susması ve şimdi gündeme getirmesini samimi bulmuyorum. Tüm yurttaşların isteği, tabi ki sınavlardaki  ‘yanlış veya tartışmalı soruları gizleme çabası’ olan bu yanlıştan bir an önce dönülmesiydi. Ancak Başbakan nedense sınavlar yapılıp bittikten ve öğrenciler kazandıkları belirtilen okullara başvurularını tamamlayıp kayıtlarını yaptıktan sonra açıklamayı yaptı.  Bunun bir ‘kahramanlık’ gösterisi gibi yapılması eğitimin de istismarıdır” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.