Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Sağlıkta sosyal medya etkin kullanılmalı'

'Sağlıkta sosyal medya etkin kullanılmalı'

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Erkan Doğan, Sağlık Bilimleri ve Medya dersinde 'Sosyal Medya ve Dijital Medya’nın halk sağlığına etkilerini anlattı. Doğan, sosyal medya ve dijital medyayı kullanarak halka kısa sürede, en sağlıklı bilgiyi ulaştırabilmenin mümkün olduğunu söyledi. 

  • Ege Postası
  • 07.04.2016 - 14:10

Resmi yazışmalarla yapılacak bir duyurunun zamanında halka ulaşamayabileceğine dikkat çeken Doğan, sağlık alanında sosyal medyanın etkin olarak kullanılmasının halkın sağlık haber ve duyurularına daha çabuk ulaşmasını sağlayabileceğini söyledi. Bu konuda bir örnek veren Doğan, "Örneğin son kullanma tarihine bir hafta kalan bir aşı hakkında, anne ve babalara yapılacak duyurunun resmi kanalla belki bir haftada yapılacakken, sosyal medya ile 1 saat içerisinde duyurunun gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum. Sağlık Bakanlığı sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Bakanlığın çalışması taşrada da yaygınlaştırılsa çok daha güzel sonuçlar alınacağını düşünüyorum ”dedi.
 


"İNTERAKTİF DERSLER İŞLİYORUZ"

Sağlık Bilimleri ve Medya Dersi hakkında da bilgi veren Doğan, "Bu dersimizde geleceğin sağlıkçıları ile medya-sağlık ilişkisini masaya yatırıyoruz. Öğrencilerimize medyanın sağlık alanına etkilerini teorik ve uygulamalı olarak öğretiyoruz. Sınıfta uygulamalı derslerimizde, hastanede kriz yönetimi, afiş hazırlama gibi konulara yer verdik. Dersimi seçen tıp fakültesi, hemşirelik, beslenme ve diyetetik bölümlerinden 47 öğrencimiz ile katılımı yüksek, interaktif dersler işliyoruz. Derse giren öğrencilerimiz, dönem sonunda medya-sağlık ilişkisi, medyaya yaklaşım, medya takibinin sağlığa etkisi, sosyal ve dijital medya-sağlık ilişkisi gibi alanlarda kendilerini yetiştirmiş olacaklar. Böylelikle birer sağlık çalışanı olduklarında medyadan aktif yararlanarak, çalışmalarının duyurulması ve koruyucu sağlık çalışmalarında bir adım önde olacaklar" diye konuştu. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.