Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Saddam'a bile son sözü soruldu'

'Saddam'a bile son sözü soruldu'

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Silivri’den mektup yazdı. İsyanını haykırdı.

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 10:38
İSTANBUL- Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Te’­rör ör’­gütü yö’­ne’­ti’­ci’­li’­ği suç’­la’­ma’­sıy’­la müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Ge’­nel’­kur’­may Baş’­ka’­nı Baş’­buğ tep’­ki’­si’­ni hay’­kır’­dı!
26. Ge’­nel’­kur’­may Baş’­ka’­nı emek’­li Or’­ge’­ne’­ral İl’­ker Baş’­buğ, mah’­ke’­me’­de “son söz’­le’­ri’­” so’­rul’­ma’­dan “a’­ğır’­laş’­tı’­rıl’­mış mü’­eb’­bet ce’­za’­sı’­na’­” çarp’­tı’­rıl’­dı, ce’­za’­sı mah’­ke’­me’­de’­ki iyi hal’­li tu’­tu’­mu ne’­de’­niy’­le mü’­eb’­be’­de in’­di’­ril’­di. Si’­liv’­ri F Ti’­pi Ce’­za’­evi’n’­de emek’­li Or’­ge’­ne’­ral Hur’­şit To’­lon ile ay’­nı oda’­yı pay’­la’­şan Baş’­buğ, Avu’­ka’­tı İl’­kay Se’­zer ara’­cı’­lı’­ğıy’­la SÖZ’­CÜ’­’ye bir mek’­tup yol’­la’­dı. İş’­te Baş’­bu’­ğ’’­un o açık’­la’­ma’­la’­rı:
İS’­TAN’­BUL 13. Ağır Ce’­za Mah’­ke’­me’­si, 21 Ha’­zi’­ran’da ya’­pı’­lan du’­ruş’­ma’­da al’­dı’­ğı ani bir ka’­rar’­la, sav’­cı’­la’­rın ha’­zır’­la’­dı’­ğı Esas Hak’­kın’­da’­ki Mü’­ta’­ala’­ya kar’­şı ya’­pı’­lan sa’­vun’­ma’­la’­ra son ve’­re’­rek, sa’­nık’­lar’­dan son söz’­le’­ri’­ni söy’­le’­me’­le’­ri’­ni is’­te’­miş’­tir.
DU’­RUŞ’­MA sa’­lo’­nun’­da bu’­lu’­nan sa’­nık’­lar son söz’­le’­ri’­ni söy’­le’­miş’­tir. Ra’­por’­lu ol’­du’­ğum için o gün’­kü du’­ruş’­ma’­da bu’­lu’­na’­ma’­mış’­tım. Avu’­ka’­tım, Mah’­ke’­me Baş’­ka’­nı’­’n’­dan be’­nim ce’­za’­evin’­den ge’­ti’­ri’­le’­rek, son söz’­le’­ri’­min alın’­ma’­sı’­nı is’­te’­miş ise de, avu’­ka’­tı’­mın is’­te’­ği ka’­bul edil’­medi.
5 AĞUS’­TOS 2013 gü’­nü ya’­pı’­lan, ka’­rar du’­ruş’­ma’­sın’­da ka’­ra’­rın açık’­lan’­ma’­sın’­dan ön’­ce du’­ruş’­ma sa’­lo’­nun’­da bu’­lu’­nan ve son söz’­le’­ri’­ni söy’­le’­me’­miş sa’­nık’­la’­ra mah’­ke’­me’­nin son söz’­le’­ri’­ni sor’­ma’­sı bek’­len’­miş ise de, ya’­sa’­nın amir hük’­mü’­ne kar’­şı, mah’­ke’­me ken’­di’­si’­ni bu ko’­nu’­da yi’­ne zo’­run’­lu his’­set’­me’­miş ve doğ’­ru’­dan ka’­ra’­rın açık’­lan’­ma’­sı’­na geç’­miş’­tir.
Mİ’­LAT’­TAN ön’­ce’­ki yıl’­lar’­da bi’­le, Sok’­ra’­te’­s’’­in ida’­ma mah’­ku’­mi’­yet ka’­ra’­rı açık’­lan’­ma’­dan ön’­ce, ken’­di’­si’­ne son söz’­le’­ri so’­rul’­muş’­tur. Gü’­nü’­müz’­de ise, ül’­ke’­si’­ni ve mil’­le’­ti’­ni fe’­la’­ke’­te sü’­rük’­le’­yen, dik’­ta’­tör Sad’­dam hak’­kın’­da da ka’­rar açık’­lan’­ma’­dan ön’­ce, onun son söz’­le’­ri din’­le’­nil’­miş’­tir.
CE’­ZA Mu’­ha’­ke’­me’­si Ka’­nu’­nu’nun 216. mad’­de’­si’­nin üçün’­cü fık’­ra’­sı şu amir hük’­mü, net ola’­rak or’­ta’­ya koy’­mak’­ta’­dır: “Hü’­küm’­den ön’­ce son söz, ha’­zır bu’­lu’­nan sa’­nı’­ğa ve’­ri’­lir.”
AY’­RI’­CA, son söz ko’­nu’­su’­na iliş’­kin Yar’­gı’­tay Ce’­za Ku’­ru’­lu’’­nun 2008 yı’­lın’­da alı’­nan bir iç’­ti’­hat ka’­ra’­rı bu’­lun’­mak’­ta’­dır.
13. AĞIR Ce’­za Mah’­ke’­me’­si’­’ nin, ma’­ze’­re’­tim ne’­de’­niy’­le bu’­lu’­na’­ma’­dı’­ğım 21 Ha’­zi’­ran 2013 gü’­nü ya’­pı’­lan du’­ruş’­ma’­da, ani bir ka’­rar’­la, sa’­nık’­la’­rın son söz’­le’­ri’­ni al’­ma’­sı, avu’­ka’­tımın her şe’­ye rağ’­men du’­ruş’­ma sa’­lo’­nu’­na ge’­ti’­ri’­le’­rek son söz’­le’­ri’­min alın’­ma’­sı is’­te’­ği’­ni dik’­ka’­te al’­ma’­ma’­sı, 5 Ağus’­tos 2013 gü’­nü ya’­pı’­lan du’­ruş’­ma’­da ise du’­ruş’­ma sa’­lo’­nun’­da bu’­lun’­ma’­ma rağ’­men hük’­mün açık’­lan’­ma’­sın’­dan ön’­ce, son söz söy’­le’­me hak’­kı’­nı şah’­sı’­ma ta’­nı’­ma’­ma’­sı, ya’­sa’­ya mut’­lak bir ay’­kı’­rı’­lık oluş’­tur’­mak’­ta’­dır.
YAR’­GI’­TAY iç’­ti’­ha’­dı da dik’­ka’­te alı’­nır’­sa, mah’­ke’­me’­nin yap’­mış ol’­du’­ğu bu usûl ha’­ta’­sı, şah’­sım hak’­kın’­da ve’­ri’­len mah’­ke’­me ka’­ra’­rı’­nın Yar’­gı’­tay ta’­ra’­fın’­dan bo’­zul’­ma’­sı için tek ba’­şı’­na bi’­le ye’­ter’­li bir ne’­den’­dir. 13. Ağır Ce’­za Mah’­ke’­me’­si’­’nin al’­dı’­ğı 5 Ağus’­tos 2013 gü’­nü açık’­la’­mış ol’­du’­ğu hük’­mün’­de el’­bet’­te da’­ha çok tar’­tı’­şı’­la’­cak nok’­ta’­lar var’­dır.
CE’­ZA’­EVİN’­DE 33 ay yat’­tık’­tan son’­ra ser’­best bı’­ra’­kı’­lan ve te’­rör’­le mü’­ca’­de’­le için Gü’­ney’­do’­ğu’­’ya gön’­de’­ri’­len he’­li’­kop’­ter pi’­lo’­tu Teğ’­men Meh’­met Ali Çe’­le’­bi’­’nin hak’­sız bir şe’­kil’­de tek’­rar tu’­tuk’­lan’­ma’­sı ka’­ra’­rı he’­pi’­mi’­zin yü’­rek’­le’­ri’­ni dağ’­la’­dı. (Teğ’­men Çe’­le’­bi’­’-ye 16 yıl 6 ay ha’­pis ve’­ril’­di.)
BİZ’­LE’­Rİ, azı’­cık da ol’­sa mut’­lu kı’­lan sa’­de’­ce tek bir nok’­ta, ka’­rar’­da bu’­lun’­mak’­ta’­dır. 7 Ha’­zi’­ran 2013 gü’­nü mah’­ke’­me’­de yap’­mış ol’­du’­ğum ko’­nuş’­ma’­mı “Ge’­nel’­kur’­may Baş’­kan’­lı’­ğı Ka’­rar’­ga’­hı’n’­da be’­nim ko’­mu’­tam al’­tın’­da ça’­lı’­şan si’­lah ar’­ka’­daş’­la’­rı’­mı bı’­ra’­kı’­nız, git’­sin’­le’­r” di’­ye ta’­mam’­la’­mış’­tım. De’­ğer’­li si’­lah ar’­ka’­daş’­la’­rım’­dan bü’­yük bir bö’­lü’­mü o son gün mah’­ke’­me’­nin al’­dı’­ğı ka’­rar’­la tah’­li’­ye edil’­miş’­ler’­dir. Bı’­ra’­kıl’­mış’­lar’­dır. Bu so’­nuç’­tan, mut’­lu’­luk duy’­du’­ğu’­mu özel’­lik’­le ifa’­de et’­mek is’­te’­rim.
İŞTE O MADALYALAR
Yargıtay onarsa 30 yıl hapis yatacak olan Başbuğ, hayatını terörle mücadeleye adamış şerefli bir komutan. Bu yüzden, TSK Üstün Cesaret Madalyası, Üstün Hizmet Madalyası ve Şeref Madalyası var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.