Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Rüyalarına ayakkabı kutusu giriyor'

'Rüyalarına ayakkabı kutusu giriyor'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de aday tanıtım toplantısında konuştu. CHP lideri, Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 17.02.2014 - 10:43
KOCAELİ (ANKA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Buradan bütün hakimlere sesleniyorum; eğer siz halkın değil, siyasal iktidarın istediği kararları verirseniz, vicdanınıza göre karar vermezseniz iki elimiz yakanızda olacak" dedi. Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Kılıçdaroğlu, Kocaeli Recep Topaloğlu Salonu'nda partisinin aday tanıtım töreninde konuştu. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu üzerinden Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "İnsanların bir utanma duygusu vardır, vatandaşlar bunu ar damarı olarak tanımlarlar. Suçlu olan, yolsuzluk, hırsızlık yapan, kul hakkına göz kır. oyan birisi olay ortaya çıktığında milletin önüne çıkamaz. Eğer milletin önüne bütün bunlar meydandayken çıkıyorsa onun ar damarı çatlamıştır" dedi.

-"MAHKEMEYE VERMEZSEN NAMERTSİN"-

Başbakan'ın 17 Aralık operasyonunu kendilerine yapılmış bir "darbe" olarak nitelediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kocaeli'den o yalancı adama soruyorum; açıkça da 'yalancısın sen' diyorum. Yalancı adama da herkesin huzurunda bir çağrıda bulunuyorum; beni mahkemeye vermezsen namertsin. Sana açıkça binlerin önünde 'yalancı' diyorum, yüreğin varsa mahkemeye ver, yalancı olduğunu mahkeme kararıyla ispat edeceğim" diye konuştu.

-"YALANCI ADAM CEVAP VERSİN"-

Başbakan Erdoğan'ın hırsızlığını, yolsuzluğunu kapatmak istediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Sen ne biçim Müslümansı? Kul hakkı yemeğe doymadın m? '17 Aralık'ta bize paralel devlet darbe yaptı' diyor. Kim yaptı, 'Paralel devlet'... 11 yıldır iktidardasın, rüşvet yiyince mi aklın başına geldi, bilmiyor muydun bunları. Kocaeli'de binlerin önünde sesleniyorum, yalancı adam cevap versin; senin bakanına 700 bin liralık kol saatini paralel devlet mi takt? Senin bakanlarının çocuklarının yatak odalarına kasaları paralel devlet mi bırakt? O kasaların içine milyon dolarları paralel devlet mi bırakt? Ayakkabı kutusunun içine 4,5 milyon doları paralel devlet mi yerleştird? Bana o yalancı adam pek çok şey söyledi; 'memur Kemal', 'işçi Kemal', 'emekli Kemal' dedi, evet ben memur, işçi, emekli Kemal'im. Ama bana hiç kimse kul hakkı yedi diyemez" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Peki o yalancı adama, Recep Tayyip Erdoğan'a millet ne diyor'" deyince, salonu dolduran kalabalıktan "Hırsız" yanıtı geldi. CHP Lideri, "Aramızdaki fark bu" diye konuştu.

-BAŞBAKAN KEMAL SLOGANLARI-

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu, "O yalancı adama bir soru daha sorayım; Senin dört tane Bakanın istifa etti, o istifaları paralel devlet mi sağladı'" dediği sırada kalabalıktan, "Başbakan Kemal" sloganları yükseldi. Kılıçdaroğlu da, "O da olacak inşallah, o da olacak. Çünkü biz halka güveniyoruz. Halkın sağduyusuna güveniyoruz. Kocaeli'nden Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum; sizin oy verdiğiniz Adalet ve Kalkınma Partisi bu değildir. Bu yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyen, çocuklarınızı işsiz bırakan partidir. Bu parti milleti değil, cebini düşünen partidir. Şimdi gerçeği görüp artık yeter diyorsan, bıktık artık bu pisliklerden diyorsan bir adres var; halkın adresi, düzgün, temiz siyasetin adresi, o adres CHP'dir" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında isim vermeden Mersin'in Erdemli İlçesi'ndeki toplu temel atma törenine katılan Eski Bakan Zafer Çağlayan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Utanmada, sıkılmadan milletin önüne çıkıyorlar. Hala 700 bin liralık kol saati rüşvet olarak alan Bakan, dua edilirken sesleniyor, 'Başbakana da, başbakana da bir şey söyleyin' diye. Kimsin sen ya, utanmıyor musun se? Seni bakanlık koltuğundan attılar, milletin yüzüne nasıl bakıyorsun se? Ar damarı çatlamış diyorsunuz, bunların ar damarı yok ki çatlasın. Ar damarı olmayandan insan olmaz, ülke için mücadele olmaz. Onlar sadece ceplerini düşünürler" ifadelerini kullandı.

-HSYK YASASI-

Kılıçdaroğlu, "Şimdi yeni bir süreci başlatıyorlar' derken, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni HSYK düzenlemesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Dün akşam, o 6 saatlik mücadeleden sonra parlamentoda kaba kuvvet kullanarak HSYK'nın yasasını değiştirdiler. Kendi hakimlerini getirecekler. Buradan bütün yargıçlara sesleniyorum; vicdanınıza göre karar vermezseniz bu ülkede yatacak yeriniz yoktur. Hırsızları koruyacaksanız, sizin hakimliğiniz söz konusu olmaz. Siz bu ülkenin vatandaşlarının alın teriyle ödediği vergileri, birileri hortumluyor ve sesinizi çıkarmazsanız, gerekli cezayı vermezseniz dünyanın hiçbir yerinde size hakim denmez.

HSYK'yı değiştirecekler, kendilerine uygun hakim getirecekler. Buradan bütün hakimlere sesleniyorum; eğer siz halkın değil, siyasal iktidarın istediği kararları verirseniz, vicdanınıza göre karar vermezseniz iki elimiz sizin yakamızda olacak.

CHP milletvekillerine saldırıyorlar. Neden saldırıyorlar, temiz siyaset istediğimiz için. Parlamento kürsüsünde kaba kuvvet kullanılıyorsa orada artık tuz kokmuştur. Geldiğimiz nokta budur.
Bütün yurttaşlarıma, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş yurttaşlarıma sesleniyorum; siz temiz Türkiye için oy verdiniz, Türkiye şu an da temiz m? Siz oy verdiniz, siyasetçi vatandaşın cebini düşünsün diye. Siyasetçi vatandaşın cebini düşündü mü' Milyonlarca doları götürdüler. Mahkemelere müdahale ediyorlar. Eğer siz kul hakkı yemek en büyük günahtır diyorsanız, önce vicdanınızı dinleyin. 'Kul hakkı yiyeni Allah bile affetmiyorsa otur düşün kardeşim' diyoruz."

-"İBADETİNİ YAPAMAYAN GELSİN BENİ BULSUN"-

Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan'ı kürsüye davet etti. Geçmişte kime oy vermiş olursa olsun bütün vatandaşları CHP çatısı altına çağıran Kılıçdaroğlu, "Gelin onurlu, temiz bir Türkiye'yi yeniden inşa edelim. Gelin kula hakkı yiyenlerden hep beraber hesap soralım" dedi.

Ak Parti iktidarının vatandaşı "din-iman edebiyatıyla" avuttuğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Kocaeli'den sesleniyorum; herkesin inancına saygılıyız. Herkesin kimliğine saygılıyız, herkesin kimliği kendi şerefi. Eğer bu ülkede bir vatandaşım çıkıp 'ben özgürce ibadetimi yapamıyorum' diyorsa gelsin beni bulsun. Onun önüne düşeceğim, ibadetini özgürce yapması için her türlü çabayı göstereceğim. Onun için bütün yurttaşlarımdan beklentim var, haramilerin iktidarını Türkiye hak etmiyor.

Haktan yanaysanız, kula hakkı yiyenlerden hesap sorulmasından yanaysanız gelin birlikte mücadele edelim. Ayrışarak değil birleşe birleşe yolumuza devam edelim. Biliyorsunuz, dereler nehirlere akar, onlar da denizlere... Bir halk hareketi başlatalım artık. Kocaeli bir dönem sosyal demokratların kentiydi. Nasıl oluyor da şimdi koskaca Kocaeli'de bir belediye başkanlığımız yok. Bir sorunumuz var o zaman. Kadınlarımız, bacılarımız size sesleniyorum; siz de düşünen tek parti var, o da CHP'dir. İlk kez CHP'nin tarihinde 46 tane kadın belediye başkan adayımız var. Düne kadar Adalet ve Kalkınma Parti'sini ayakta tutan kadınlarımızdı. Sokak sokak gezdiler, AKP'yi iktidara taşımak için. Ne old? Onlar köşeyi döndü, o kadınlarımız hala sokakta geziyorlar. O bacılarımıza sesleniyorum; gelin CHP'ye burası sizin evinizdir. Siyaset yapacaksanız, Türkiye'yi düşünüyorsanız adres CHP'dir. "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.