Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Müslümanlar, gelin bu kapıyı kıralım'

'Müslümanlar, gelin bu kapıyı kıralım'

Türkiye’de hızla artmakta olan koronavirüs vakalarına karşı alınan önlemler ve yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma günleri ile kandil gecelerinde cami ve mescitlerin kapatılmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 20.03.2020 - 17:28

EGEPOSTASI - Koronavirüs karşısında alınan üst düzey tedbirlere ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın camilere yönelik yaptığı açıklamalara rağmen Şanlıurfa’da bir vatandaş kapalı haldeki Balıklıgöl’deki Dergah Camii’ne girmek istedi.

‘GELİN BU KAPIYI KIRALIM’

Açıklama sonrası birçok caminin kapalı olduğu görülürken, Şanlıurfa cemaati kurallara uymadı. Balıklıgöl'deki Dergah Camisi'ne giden bazı vatandaşlar caminin kapalı olmasına tepki gösterirken, bir vatandaşın kapıyı tekmelediği görüldü. Kilitli olan kapıyı tekmeleyen şahıs, "Müslümanlar, nerede bu Müslümanla? Gelin bu kapıyı kıralım. Neden korkuyorsunu? Allah'tan korkalım" diyerek, kapıyı zorlamaya çalıştı.

EKİPLER ÖNLEM ALDI

Tepki üzerine harekete geçen polis ekipleri, vatandaşları Dergah Camisi'nden uzaklaştırdı ve caminin girişlerini kapattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.