Dolar 32,5413
%-0.02
Euro 34,8889
%0.07
Altın 2.431,070
%0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de köy şenliği coşkusu

Menemen’de köy şenliği coşkusu

Menemen Belediyesi ve Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği işbirliğinde bu yıl 8.’si Süleymanlı Köyü Regülatör Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen Köy Şenliği, binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 09:26
İZMİR - Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği, 10. Yıl Gençlik Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü Derneği, Egefem ve Yörem Halk Dansları Ekipleri’nin ülkemizin farklı yörelerine özgü halk oyunları gösterileri ile renklenen Köy Şenliği’nde; halat çekme, çuval ve yumurta yarışı etkinliklerine de yer verildi. Çocukların eğlencesine Menemen Belediye Meclis Üyeleri de ortak oldu. Etkinliğe katılan farklı siyasi partilerden Belediye Meclis Üyeleri, kendi aralarında yumurta yarışı yaptı.

Gün boyu devam eden eğlenceye ortak olan yaklaşık 3 bin kişiye, Süleymanlı Köyü’nde yaşayan kadınların hazırladığı kazanlar dolusu keşkek ikram edildi. Eğlenceli yarışmalar ve halk oyunları gösterileri ardından sahne alan Grup Mecaz ile Karadeniz pop müzik grubu BABER, izleyicilerini coşturdu. Binlerce kişi hep bir ağızdan şarkılar ve türküler söyleyerek gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Başkan Şahin; “Birlik ve Beraberlik Adına Destek Veriyoruz”

Köy Şenliği etkinliğine yoğun katılımlarından dolayı hemşerilerine Menemen Belediye Ailesi ve Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği yöneticileri adına teşekkür eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “İnsan yaşamında büyük öneme sahip su, kanalizasyon, ulaşım gibi hizmetlerin yanında, sosyal faaliyetleri de çok önemsiyoruz. Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte bu tür etkinliklere ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ata Sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Rahvan At Yarışları, Deve Güreşi, Emiralem Çilek Festivali ve bugün burada 8.’sini gerçekleştirdiğimiz Köy Şenliği gibi etkinliklerin birlik ve beraberliğimizin artmasına, tarihimizi ve kültürümüzü unutmamamıza çok büyük katkısı var. Bu güzel ülkeyi bize armağan eden Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ anlayışı doğrultusunda, Atatürk’e olan borcumuzdan dolayı Köy Şenliklerimizi devam ettirmeye, katkı koymaya çalışıyoruz. Biz iyi ki Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız, askerleriyiz” diye konuştu.

Büyük zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek isteyen iç ve dış güçlerin dün olduğu gibi bugün de var olduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin; “İçte PKK, dışarıda ABD ve Irak gibi önemli etkenler var. Ancak hiç kimse unutmasın ki; Atatürk’ün çocukları olarak bu ülkenin bölünmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ülke tek vatandır, tek bayraktır, tek milletir ki; bu tek milletin adı Türk Milleti’nden başka bir şey olmadı, olamaz da” dedi.

“İyi ki o gençlerimiz var”

Taksim Gezi Parkı eyleminde gençlerin yapmış olduğu direnişi destekleyerek, gençleri yürekten alkışladığını söyleyen Başkan Şahin; “Onlar bizim çocuklarımız, onlara destek olmak hepimizin boynunun borcudur. Onların ne istediğini bilen gençler olarak yetiştiğini görmek beni son derece mutlu ediyor, gurur veriyor, onurlandırıyor. O gençler olduğu sürece bu ülkenin bölünmezliğine, tek vatan, tek bayrak, tek millet olduğuna inancım tam. İyi ki o gençlerimiz var” diye konuştu.

Başkan Şahin’e desteklerinin dolayı teşekkür ettiler

Köy Şenliği’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Süleymanlı Köyü Muhtarı Murat Bayar, Köy Şenliği ve benzeri etkinliklerin halkımız arasında birlik ve beraberliği artırdığına dikkat çekerek, “Allah bu şenliğin köyümüzde yapılmasında emeği bulunanlardan razı olsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu.
Hiçbir sivil toplum örgütünün halkın desteği olmadan ayakta kalamayacağını söyleyen Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Egeli ise konuşmasında, “10. yaşını kutladığımız Derneğimize kuruluşundan bugüne destek veren ve Köy Şenliklerimizin gerçekleşmesinde büyük katkıları bulunan Menemen Belediye Başkanımız sayın Tahir Şahin ve Menemen Belediyesi Ailesi’ne teşekkürlerimi sunarım” diyerek Başkan Tahir Şahin’e teşekkür plaketi sundu. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, 8. Köy Şenliği’ne destek veren sivil toplum örgütleri, halk oyunları toplulukları ve müzik gruplarına; İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ile birlikte plaket takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.