Dolar 32,5585
%0.14
Euro 34,9022
%0.69
Altın 2.433,630
%0.03
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Kocaoğlu'nun arkasındayız“

“Kocaoğlu'nun arkasındayız“

İzmir’de Konak, Karabağlar, Bergama, Ödemiş, Buca, Çiğli, Aliağa, Bayraklı ilçe başkanlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na mecbur değilsiniz” mesajı vermesi partide kriz yarattı. İlk isyanı Bayraklı yaptı. 16 kişilik yönetim kurulunun tamamı “Biz Kocaoğlu’nun arkasındayız” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 13:57
EGEPOSTASİ/HABER SERVİSİ- CHP’nin sekiz ilçe başkanının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu’nu ziyarete etmesi, örgütte sıkıntı yarattı. CHP Bayraklı İlçe Sekreteri Cemalettin Alper, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, ilçe başkalarının Kılıçdaroğlu’na giderek “ İzmir için istediğiniz kişiyi aday gösterebilirsiniz, Örgüt olarak biz sizin seçiminizin arkasındayız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na mecbur değilsiniz” dediğini ifade etti.
Alper, konuşmasına söyle devam etti; “Toplantıya başlamadan önce burada kimseyi hedef almadığımızı ve sadece partimizin İzmir’de iktidarını koruması ve önümüzdeki aylarda yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi içinde birlik ve beraberliğin bozulmamasına dikkat çekmek için basın toplantısını düzenlediğimizi şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına ifade ediyorum…

GİZLİ TOPLANTI YAPILDI İMASI
Dün kamuoyuna yansıyan ve Partimizde sanki bir sorun varmış algısı yaratan 8 İlçe Başkanımızın Ankara çıkarması aradan uzun zaman geçmesine rağmen İlçe Başkanlarımızın yönetim kurulu olarak bize bilgi vermemesi dikkat çekici bir durum. Oysa bu kendi ifade ettikleri gibi tesadüfen gelişen bir olay olsaydı “bu konuda ilçe başkanlarımızı kendi yönetim kuruluna bilgi vermeleri gerekmez mi'” Bu konuda tarafımıza henüz bir bilgi verilmemiştir.



“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ BAŞARILI”
Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak 2009 yerel seçimlerinde 30 ilçe’nin 28 ilçe ve Büyükşehir Belediyesini kazanarak büyük başarılara imzaya atan Belediye Başkanlarımızın geçtiğimiz 4,5 yıl içerisinde AKP’nin engellemelere rağmen başarılı çalışmalar yapmışlardır. 2009 yerel seçimlerinde AKP’nin kalesi olarak görülen ve Cumhuriyet Halk Partisinin burada seçim kazanamayacağı dile getirilirken Bayraklı’da partimizin Bayrağını Belediye Başkanımız Hasan Karabağ ile Belediye’ye asmayı başardık.
Bayraklı’da Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’ın başarılı çalışmalarından etkilenen ve partimize gelen diğer partilerden vatandaşlarımızın Belediye Başkanımızın başarısını ortaya koymaz mı'

“KOCAOĞLU’NA YAPILAN HAKSIZLIKTIR”

2009 yerel seçimlerinin mimarlarından aldığı yüzde 56 oy ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin adını altın harflerle yazdıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu hakkında söylenenler Bayraklı Örgütü olarak bizleri çok üzmüştür.
8 ilçe Başkanımızın Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmede“İzmir için istediğiniz ismi aday gösterebilirsiniz. Örgüt olarak biz sizin seçiminizin arkasındayız” diyerek 'Kocaoğlu'na mecbur değilsiniz' mesajı” vermeleri İzmir’de yaptığı başarılı çalışmalarının yanında, Çete lideri olarak 397 yılla yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yapılmış büyük bir haksızlıktır. Oysa Belediye Başkanlarımızı yaptığı başarılı çalışmaları hem Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu hem de zaman zaman İzmir’e gelen Genel Başkan yardımcıları tarafında dile getirilmektedir. Durum böyle iken, İlçe Başkanlarımızın Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Belediye Başkanlarımız hakkında yaptığı konuşmalar şık olmamıştır.

“KOCAOĞLU DÜRÜST BAŞKAN”

Sekiz ilçe Başkanımızın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme Cumhuriyet Halk Partisinin örgütün görüşü değil, İlçe Başkanlarımızın kendi kişisel görüşüdür. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak İzmir’de yaptığı başarılı çalışmaları ile İzmirlilerin “Dürüst Başkan” olarak gurur duydukları Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’ın arkasında olduğumuzu ifade ediyoruz…
Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularına cevap veren İlçe sekreteri Cemalettin Alper,” bu görüşün CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer’in kişisel görüşü olduğunu, örgütü bağlamadığını ileri sürerek, Kocaoğlu’nun AK Parti’nin engellemelerine rağmen başarılı işler yaptığını, bu sözlerle 397 yılla yargılanan Kocaoğlu’na haksızlık yapıldığını öne sürdü. Alper, “Biz takımız ekibiz, tabandan tavana kadar bir aileyiz. İlçe Başkanı Ölçer, bize sormadan Ankara’ya gitti. Yaptığı, kişisel kararıdır. 397 yılla yargılandığı için görevde durduğu son dakikaya kadar onun arkasındayız. Görevlerimizden istifa etmeyeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.