Dolar 32,5499
%0.01
Euro 34,8801
%0.04
Altın 2.430,770
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyakalılar afete, ilk yardıma, kan ve organ bağışına daha duyarlı

Karşıyakalılar afete, ilk yardıma, kan ve organ bağışına daha duyarlı

Karşıyaka Belediyesi’nin AKUT İzmir , Türk Kızılayı, Uluslar arası Lions 118 R Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen “Duyarlı olmaya davet ediyoruz” etkinliği büyük ilgi gördü. Karşıyaka İskele yanında kurulan alanda arama-kurtarma ekipleri enkazdan canlı kurtarma ile trafik kazalarında yaralılara müdahale şeklini uygulamalı olarak anlattı. Etkinlikte Kızılay kan bağışı kampanyasını sürdürürken, organ bağışı çağrısında bulunuldu, ayrıca göz tembelliği anlatıldı. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi açtığı stantta depreme dayanıklı evlerde olması gerekenleri anlatırken, Türkiye Radyo Amatörleri Derneği TRAC üyeleri afet anında haberleşmenin önemini anlattı. Etkinlik boyunca Radyo Romantik Türk’te gönüllü olarak farlı müzikler çalıp gösteriler sundu.

  • Ege Postası
  • 06.10.2012 - 14:54

İZMİR-Afetlere karşı büyük hazırlıklar yaptıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Karşıyaka Belediyesi olarak deniz ambulansını aldık, arama-kurtarma ekibini kurduk. Depremde gerekli olacak tüm donanımlarımızı kendi bünyemizde oluşturduk. Halkımızın eğitimine önem verdik, deprem müzesini açtık. Uygulamalı eğitim merkezimiz de çok yakında hizmete girecek. Afete karşı kardeş belediye uygulamasını Türkiye’de ilk biz başlattık. Manisa’nın ardından Bakırköy Belediyesi ile de afet kardeşliği protokolü imzaladık.

 Bugün burada sivil toplum kuruluşları, Kızılay işbirliğiyle örnek bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Halkımızın bilinçlenmesi için bu çalışmaların önemi çok büyük. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. “dedi.

AKUT İzmir Birim Sorumlusu Ömer Karaca konuşmasında “Amacımız ortak çalışma ile güçlerimizi birleştirmektir. Afetlere hazırlık bir toplum için bu uygulamalar çok önemlidir.” Dedi.

 Uluslar arası Lions 118 R Federasyon Başkanı Canan Banu Dündar’da konuşmasında 207 ülkede yaklaşık 1.5 milyon gönüllü ile 95 yıldır hizmet ettiklerini belirterek “ Lions derneklerinin kuruluş günündeyiz. Gönüllülerimizle hizmet üretmeyi sürdüreceğiz. Bizlere destek olan Karşıyaka Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 Türk Kızılayı İzmir Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök’de konuşmasında Toplum olabilmenin olumsuzluklarda organize olmayı gerektirdiğini belirterek “ Bu çalışmalar meyvelerini kötü günlerde verecek. “dedi.

Konuşmalardan sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak katkı koyan kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Karşıyaka Belediyesi gezici simülatöründe deprem tatbikatı gösterildi. Sunumda deprem anında nasıl bir pozisyon alınacağı ve önceliklerin neye göre hazırlanacağı anlatıldı. Alanda  inşaat malzemeleriyle deprem ortamı yaratılmış yerden yaralı çıkarılması canlandırıldı. Karşıyaka Belediyesi arama kurtarma ekipleri ile AKUT gönüllüleri ekipleri ortak bir çalışmayla bir çocuğun yaralı kurtarmasını canlandırdı. AKUT eğitmeni afet anında  dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Daha sonra ise trafik kazalarında ilk yardım canlandırması yapıldı. Yaralılar arasında öncelik sırası takip edilerek yapılacak müdahale şekli anlatıldı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.