Dolar 32,3933
%-0.14
Euro 34,7897
%0.14
Altın 2.439,650
%0.04
Bist-100 10.006,00
%0.91

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Halkımız demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktı'

'Halkımız demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktı'

CHP Genel Merkezi tarafından Taksim Meydanı’nda düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” mitingine yüzbinlerce vatandaş katılarak demokrasiye ve laik demokratik cumhuriyete sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

  • Ege Postası
  • 25.07.2016 - 11:52

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, ilçe örgütü ve Karabağlarlı çok sayıda vatandaşla birlikte miting alanındaki yerini aldı.

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ve birlik ve beraberliğe bu dönem çok daha ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Türkiye’nin normalleşmesi, hukukun üstünlüğünün yeniden inşa edilmesi ve demokrasinin yeşertilmesi için önümüzde büyük bir fırsat var.” açıklamasında bulundu. Taksim Meydanı’ndaki tarihi mitingde halkın coşkusuna ortak olan Başkan Selvitopu şu değerlendirmelerde bulundu:

Dayanışmaya çok ihtiyaç var

“Demokrasilerde darbeye ve darbecilere asla yer yoktur. Halkın iradesine herkesin saygı duyması gerekir.  Türkiye büyük bir badire atlattı. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. İktidarıyla, muhalefetiyle birliğe, beraberliğe, dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Türkiye’nin normalleşmesi, hukukun üstünlüğünün yeniden inşa edilmesi ve demokrasinin yeşertilmesi için önümüzde büyük bir fırsat var. Ülkeyi yönetenlerin de bu anlayışta olması gerektiğini düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da Taksim Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitinge Karabağlar İlçe Başkanı Sayın Ali İhsan Yıldız ve ilçe örgütünün yanı sıra çok sayıda Karabağlarlı vatandaşımızla birlikte katıldık. Halkımız laik demokratik cumhuriyetin şemsiyesi altında demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktığını bir kez daha göstermiş oldu. Umarım bundan sonra ülkemizde kutuplaşma ortadan kalkar; barış, kardeşlik duygusu içerisinde vatandaşlarımız yaşamını sürdürür. En büyük dileğimiz bu. “Darbe girişiminde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.